Съвсем наскоро своята пролетна премяна получи Театър "Азарян". Сценичното пространство на НДК е освежено, озеленено и вече готово да посрещне зрители. Атмосферата съчетава уют с подобаващата за театър тържественост, част от която е дори и червен килим.

Теодора Духовникова ни учи на любов в “Елементарните частици”

Теодора Духовникова ни учи на любов в “Елементарните частици”

Пиесата е базирана на провокативния роман на Мишел Уелбек

Изцяло в Театър "Азарян" е реализирана и първата премиера за новата му сцена. На нея е създаден и протича целият репетиционен процес на спектакъла "Семейство Едисън от 2-ро авеню" - съвместна инициатива на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен и Националния дворец на културата.

Пиесата е по текстовете на световно известния американски драматург Нийл Саймън, смятан за майстор на бродуейската комедия. През 1971 г. той поставя за първи път театралния спектакъл "Затворникът от второ авеню". След успеха му, само четири години по-късно, излиза и филмова адаптация, носеща същото име. Сега историята оживява в нов прочит - през погледа на режисьора Антон Угринов и със заглавието "Семейство Едисън от 2-ро авеню".

Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева влизат в ролите на семейство Едисън - двойка на средна възраст с ескалиращи проблеми. Историята ни пренася в апартамента им в Ню Йорк, след като съпругът Мел току-що е загубил работата си след 22 години вярна служба. Сега обаче му се налага да се справя с това да бъде безработен.

Той и съпругата му Една се сблъскват с шумни и свадливи съседи, силни звуци, идващи от улиците на Манхатън, включително от продължителната стачка на боклукчиите насред юлските горещини, както и с обир в апартамента им посред бял ден.

Семейната ситуация се нажежава до огненочервено, тъй като невротичният Мел не може да си намери нова работа и Една трябва да се превърне в единствената издържаща семейството им. Отчаяният и обезверен Мел стига до нервен срив. Дали обаче ще успее да си върне здравия разум и как и дали изобщо ще се справят той и съпругата му с напрежението, разбираме на самия финал на постановката.

Да се смееш или да плачеш - “Всеки иска да живее” ни провокира от сцената на Сатиричния театър

Да се смееш или да плачеш - “Всеки иска да живее” ни провокира от сцената на Сатиричния театър

Какво ще направиш, ако може да избереш друг да умре вместо теб

Премиерата на "Семейство Едисън от 2-ро авеню" е на 26 април от 19 ч. в Театър "Азарян". Следващите дати на представлението са 15 май (София) и 28 май (Плевен), а цялата информация за него е тук.