Добре, че е шегата, да си кажем истината, са казали хората. И това неслучайно е фраза, която всеки знае. Истината понякога може да бъде болезнена, а хуморът е начин наяве да излязат неща, които иначе бихме премълчали или скрили.

“Бележникът на един любовник” - за отношенията между мъжа и жената отвъд подвизите

“Бележникът на един любовник” - за отношенията между мъжа и жената отвъд подвизите

Свежен Младенов и Емануела Шкодрева са две противоположности, събрани от една случайна среща

Така се очертава да се развият събитията и в първото премиерно представление за новия сезон на Театър "Българска армия".

Комедията "Две обиколки на парка", написана от Мърей Шизгал, засяга иначе чувствителни теми като любовта, самотата и вторите шансове, но поднесени с доза хумор. Представлението обещава много смях, остроумни ситуации и истински човешки емоции, които да накарат зрителя да се замисли, докато се смее до сълзи.

Снимка 687777

Източник: Театър "Българска армия"

В пиесата ще видим четирима актьори, а тя самата е разделена на две части. В първата Георги Къркеланов играе актьор, който среща полицайка - в ролята е Полина Недкова. Пътищата им се пресичат случайно, заради оплакване от музика, но въпреки това зад техните забавни сблъсъци се крият дълбоки страхове и самота. А какво може да се случи, когато две различни съдби се сблъскат? Е, смехът и искрящите реплики задължително се стрелкат във въздуха, но зад тях се крие тъга и желание за близост, които и двамата герои отчаяно търсят.

Снимка 687775

Източник: Театър "Българска армия"

Във втората част на представлението пък си партнират Стефка Янорова и Георги Кадурин. Те са Еди и Гас - двойка, която се е изгубила в монотонността на ежедневието и се опитва да възвърне тръпката във връзката си чрез серия от нелепи упражнения, предписани от терапевт. Вместо страст обаче, те откриват дълго потискани емоции и скрити истини. Остава да разберем дали ще успеят да преодолеят напрежението и да изградят нова връзка помежду си.

Снимка 687776

Източник: Театър "Българска армия"

Режисьор на "Две обиколки на парка" е Стефан Спасов, сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, музиката - на Дони - Добрин Векилов, а хореографията е поверена на Катя Тошева.

Джон Малкович и новата му постановка у нас - кога да очакваме “Оръжията и човекът”

Джон Малкович и новата му постановка у нас - кога да очакваме “Оръжията и човекът”

Премиерата е все по-близо

Премиерата на "Две обиколки на парка" е на 24 и 25 октомври от 19:30 ч. в Театър "Българска армия".

Следващите дати на представлението са 2, 8 и 21 ноември, 6 и 17 декември, а цялата информация е тук.