Всеизвестен факт е, че котките обичат кутии - една доста забавна тяхна особеност, която изглежда много забавна за наблюдение отстрани. Понякога обаче може да се окаже опасна за домашния ни любимец.

Какво не знаем за мъркането на котките

Какво не знаем за мъркането на котките

Има повече причини, отколкото предполагаме

Като за котката Галиана, която изчезнала от дома на собствениците си в Стоуауей, Юта на 10 април. Седмица по-късно служител на Amazon я открива в кутия с гумени работни ботуши, върнати до склада на компанията в Калифорния.

Той взима животното и го води на ветеринар, който открива, че котката е добре здравословното и освен това има поставен микрочип. Именно чрез него е открита собственичката на Галиана - Кари Кларк в Юта.

Снимка 663056

Източник: iStock

"Това беше най-шантава и страхотна новина на света", споделя Кларк пред KSL TV. Въпреки че котката не е имала храна и вода в продължение на дни, тя е оцеляла. Кутията с върнатите ботуши пък не е била добре запечатана и животното е можело да диша безпроблемно.

След обаждането по телефона, Кари Кларк и съпругът веднага купили самолетни билети за Калифорния, за да приберат домашния си любимец. "Беше невероятно събиране. Галиана веднага спря да трепери и се сгуши в ръцете им, щом я взех."

Собственичката на Галиана допълва, че котката много обичала кутии и се пъхвала в тях при първа възможност. Последното й шмугване обаче я отвело чак до Калифорния. Което пък служи като напомняне на собствениците на котки винаги да проверяват кашоните, които изпращат по пощата или с куриер, пишат Standard.