Стефани Вировек, родом от Канада, прекарва няколко години с вече бившия си партньор в САЩ, след като напуска родния си град Алберта. Когато двойката се разделя, тя решава да промени живота си, напуска работата си като продавачка в магазин в Costco, отказва се от апартамента си и се мести да живее в своята Tesla с котката си Финли и кучето си Сноу.

Така Стефани прекара последната година в пътуване из континента - спестявайки си до 2000 долара на месец в електрическото превозно средство, което преди това е принадлежало на нейния бивш.

"Бившият ми беше много добър и ми подари Tesla, за да се прибера с нея в Канада", разкрива пред Metro Стефани и допълва, че е решила да опита номадството, защото е разбрала, че животът, който води в апартамента, не е подходящ за нея.

"Борех се с психичното си здраве и особено след като започна Covid, осъзнах колко кратък е животът. Реших да живея, докато мога, вместо да седя в апартамента си, страхувайки се от всичко!"

Кара Скрубис - момичето с ампутиран крак, което преподава балет

Момичето с ампутиран крак, което преподава балет

За силния дух няма невъзможни неща

Стефани от години следи много профили на хора, живеещи в своите каравани, така че използва наученото и потегля през март 2022 г. За щастие, колата не се нуждае от ремонт, така че тя успява веднага да започне приключението си.

"Официално не съм реновирала нищо, все още не. Имам планове да премахна задните седалки и да сложа нещо по-удобно, но засега просто ги държа сгънати с матрака си отгоре", разкрива тя.

За Стефани има много предимства да живееш в кола, но тя казва, че основното е, че животът й е наистина различен всеки ден. "Имам сензорен екран, който е страхотен за гледане на YouTube или Netflix!", добавя инфлуенсърката и разказа, че кучешкият режим на автомобила ѝ позволява да оставя домашните любимци в колата с включено отопление или климатик, затворени прозорци и врати, монитор за температура и вътрешна камера, предаващи към телефона ѝ.

"Това ми дава спокойствие, когато трябва да пазарувам хранителни стоки или да взема душ, като същевременно знам, че домашните любимци ще бъдат в безопасност."

Според Стефани колата има много място за съхранение и тя използва предния и задния багажник, за да държи вещите си. Живеейки в колата, тя изчислява, че харчи 1500 долара на месец, в сравнение с 3500 долара, когато е живяла в апартамента си в Канада. До момента тя е пътувала до Монтана, Вашингтон, Айдахо, Юта, Калифорния, Невада, Ню Мексико, Орегон, Тексас и Аризона, а сега изследва Британска Колумбия.

Елизабет Ърл и историята на 34-годишната британка, която живее на лодка по каналите на Англия

34-годишната британка, която живее на лодка по каналите на Англия

Колко струва това удоволствие

"Харча пари само за място за паркиране от време на време, такси за къмпинг, телефонна сметка и храна. Докато когато живеех в апартамента, трябваше да плаща и ипотека, застраховка, ток, вода, данъци и т.н."

Инфлуенсърката прекарва дните си в разходки с домашните си любимци, тренировки или сред природата. През нощта тя и любимците ѝ остават на паркинги, къмпинги или просто паркират колата отстрани на пътя. "Всеки ден е малко по-различен в зависимост от това къде се намираме, което наистина обичам", казва тя.

"Домашните ми любимци се настаняват веднага, когато влезем и тъй като обикновено използваме колата само за спане или шофиране, те са свикнали да бъдат тихи вътре. И двамата обикновено са щастливи да си починат, когато се настаним, тъй като са имали толкова много игри през деня!"

Що се отнася до вземане на душ, готвене и миене на съдове, Стефани използва обществени бани и тоалетни. "Къпя се във фитнес зали, къмпинги, къщи, които са на приятели и семейството и спирки за камиони", разкрива инфлуенсърката.

Анна Галкина - момичето, което пие кафето си на -27°C и в ледени води

Момичето, което пие кафето си на -27°C и в ледени води

Откачените забавления на една рускиня

Споделя, че има котлон, на който да готви, но често похапва студени ястия като сандвичи и салати! "Мога да готвя навсякъде, тъй като имам преносима батерия, която захранва котлона, а също така всичките му прибори за готвене с мен през цялото време. Използвам безопасен за храна универсален спрей и хартиена кърпа, за да почистя съдовете си и след това ги изплаквам с вода."

Стефани няма категорични планове за бъдещето си и засега е щастлива просто да продължи да пътува. "Мисля, че ще пътувам до източното крайбрежие на Канада и след това надолу през източните щати в някакъв момент в бъдещето", добавя тя. "В момента планирам да живея в своята Tesla, докато намеря идеалния ван, в който да се преместя."