Успехът на "Дюн", режисиран от Дени Вилньов, гарантира не само втори филм, който също се представи добре в бокс офиса, но и сериал за предисторията.

"Дюн: Част втора" е наслада за сетивата - ето и всички места, на които е заснет

Всички места, на които е сниман "Дюн: Част втора"

Пътеводител за епичните места в хитовата научна фантастика на Дени Вилньов

А и няма да се налага да чакаме много дълго, защото Dune: Prophecy ще бъде пуснат в Max още тази есен. За сериала научихме още през 2019 г., когато бе с работно заглавие Dune: The Sisterhood.

От първия тийзър става ясно, че действието в шестте епизода на сериала ще се развива 10 000 години преди Пол Атрейдис да се качи на трона. 

Всичко ще се върти около двете сестри Харконен, които се борят със сили, заплашващи бъдещето на човечеството, но пък полагат основите на легендарната сестринска секта Бен Джезърит.

Една от тях - Валя Харконен (Емили Уотсън), прави всичко по силите си, за да възстанови благородническия статус на семейството си. Но една трагедия осуетява плановете ѝ я кара да преосмисли всичко.

"Дюн: Част втора" - защо никога няма да видим изтритите сцени от филма на Дени Вилньов

Защо никой няма да види изтритите сцени от "Дюн: Част втора"

Режисьорът си има принципи

Освен Емили Уотсън, актьорският състав включва още Оливия Уилямс, Травис Фимел, Джоди Мей и Марк Стронг. Dune: Prophecy все още няма премиерна дата, но се очаква да го видим в Max тази есен.