Всеки човек, които има домашен любимец, е наясно, че отглеждането му е свързано както с отговорности, така и с много забавни споделени с него моменти.

Comedy Pet Photo Awards представя най-смешните домашни любимци на планетата

Най-смешните домашни любимци на планетата

Кои са фаворитите за 2023 г.

Професионалните фотографи Пол Джойнсън-Хикс и Том Сълам също обичат животните и затова създават Comedy Pet Photo Awards. Идеята на наградите е да покажат положителната роля на домашните любимци в живота на хората и да насърчат хуманното отношение към животните.

В конкурса всеки желаещ може да се включи със снимка, на която е заснел домашния си любимец в забавен момент. Кадрите се избират от съдии експерти и любители на животни както спрямо фотографските качества на снимките, така и спрямо комедийната им стойност. Тази година част от журито са били професионални фотографи, водещи, както и победителка от предходно издание на конкурса.

Тазгодишното издание на Comedy Pet Photo Awards пък вече е на етап, в който е избрало своите финалисти. Те са 30 и сред тях се отличават две котки-клюкарки, "безглав" кон, куче с умения по кунг-фу, прозяващо се магаре и котка-Тарзан.

Всеки, който желае, също може да гласува като подкрепи своя фаворит. Гласуването вече е отворено и приключва на 2 юни. Победителите за 2024 г. ще бъдат обявени на 6 юни.

Авторът на най-харесваната забавна снимка на домашен любимец ще получи парична награда от 500 паунда и чанта за фотоапарат.

На случаен принцип от гласувалите също ще бъде избран един печеливш. Той ще получи 100 паунда, пише Daily Mail.

Всички финалисти могат да бъдат разгледани на сайта на Comedy Pet Photo Awards тук.