Още в началото на пандемията стана ясно, че майката на Карл-Антъни Таунс не е успяла да се пребори с COVID-19 и е починала.

Карл-Антъни Таунс, коронавирусът и комата, в която е изпаднала майка му

Майката на звезда от NBA е в кома заради коронавируса

Карл-Антъни Таунс призовава да бъде отговорни и да се пазим

И това определено беше сериозен удар по една от изгряващите звезди в NBA. Няколко месеца по-късно самият баскетболист реши да сподели, че майка му не е единствената жертва на вируса в семейството му.

Във видеоразговор с журналисти Таунс казва, че тези дни е научил, че и чичо му е загубил битката с COVID-19. А той пък е бил седмият член на семейството на баскетболиста, който умира през последните месеци заради вируса.

Карл-Антъни Таунс смята, че всички тези лични загуби са го направили по-корав и смирен. В момента пък се старае да запази живота на най-близките си, като баща му също беше заразен с коронавируса, но успя да се възстанови.

И, съвсем логично, дори баскетболът не помага на Таунс, който казва, че преди пандемията е играел с желание и хъс, защото много се е радвал, когато вижда, че родителите му го гледат и са щастливи от това, което постига, пише CNN.

Откакто майка му е била хоспитализирана, психическото му състояние е доста разклатено и признава, че ще бъде трудно отново да играе както преди. По график Карл-Антъни Таунс трябва да се върне на паркета на 23 декември, когато неговият отбор Минесота Тимбърулвс приемат Детройт Пистънс.

Към момента не е сигурно дали Таунс ще вземе участие в мача, но в социалните мрежи не са малко хората, които смятат, че дори да пропусне целия сезон, би било напълно разбираемо.