Първата черна куртка беше свалена в Hell"s Kitchen 6. Датската възпитаничка Михаела направи поредица от грешни стъпки по време на мастър класа с шеф Йован Наумовски и вечерната резервация, което й отне мечтата да достигне финала в Hell"s Kitchen.

Владимира Влахова в "Кухнята след Ада" на Станислав Иванов - какво  се случва след участието в Hell's Kitchen

След участието в Hell's Kitchen - какво се случва с преводачката и порноактриса Владимира

Интересни детайли от кухнята на филмите за възрастни

Това означава, че за мястото си на финала в момента се борят една жена и четирима мъже. От представителите на Червените това е Никол която се изправя срещу Сините в лицето на Станислав, Димитър, Сарамандов и Чоткин. Въпреки последните страсти от снощи, 1 май, най-силно впечатление на зрителите обаче направи отпадането на Царина, която бързо се превърна в любимка на всички. Съвсем заслужено, бихме добавили ние.

Публикацията на Facebook страницата на предаването с отрязък от изгонването на Царина има близо 10 хиляди реакции и над 1200 коментара, които с малки изключения са обединени под мнението, че макар и да не е била професионален готвач, Царина е била най-достойният участник в предаването, който е заслужавал мястото си на финала. 

"Как може наглата Никол да е на финал,а милото работно момиче Царина аут. Жалко,както винаги се толерират некадърните", гласи един от коментарите, докато друг добавя: "Тя беше достойна за победител във всяко едно отношение. Вече даже ми мина желанието да продължа да ги гледам до финал. Все ми е тази кой ще победи."

"Това момиче е сърце и душа, раздава се, честна, почтена, нито веднъж не влезе в конфликт с никого, стараеше се, справяше се , а ако имаше грешка я поправяше. Трябваше да има шанс и тя, заради всичко, което е тя - боец", пише трети.

Иван Сарамандов в Hell's Kitchen - новият любимец на зрителите

Кой е новият любимец на зрителите в Hell's Kitchen

Новото попълнение, което бързо се превърна във фаворит

Царина всъщност бе последният хоби готвач в състезанието, който напусна Кухнята на Ада с високо вдигната глава, като признава, че е научила много както за кулинарията, така и за самата себе си.​ В подкаста "Кухнята след Ада" на Станислав Иванов Царина споделя, че е вярвала, че ще стигне до топ шест и голямата ѝ мечта е била да вземе черна куртка.

Царина посочва като нейна силна страна в състезанието готовността ѝ да се развива и да се учи много. Думите на шеф Ангелов при изгонването ѝ са я докоснали много, а жестът, който прави той към нея - да ѝ подари куртката ѝ, признава за много важен за нея.

Царина разказва, че най-големите скандали при Червените са били заради загубените битки, които пращаха жените в бункера. Тя споделя, че най-тежко ѝ е било да спи на земята. Царина разказва, че е влязла с разбирането, че в Hell's Kitchen няма да намери приятели. Въпреки това, на втория ден тя става много близка с Полина и дори искат да работят в бъдеще заедно. 

Симона Манолова от Hell's Kitchen - от най-подигравания до най-обичания участник

Симона Манолова от Hell's Kitchen - от най-подигравания до най-обичания участник

Нови промени в Кухнята на Ада

Междувременно припомняме какъв опит имат готвачите, останали за момента да се борят на финала. Димитър Красенов има 13-годишен стаж в кулинарията. Работил е в закусвални, училища, гостилници, ресторанти със звезди Мишлен, а в момента е персонален готвач на няколко семейства. От 2016 г. живее в Калифорния и се връща специално за участието в Hell"s Kitchen.

Иван Сарамандов завършва Института по кулинарни изкуства към варненското Висше училище по мениджмънт. Малко след като завършва, започва дългия му професионален път в редица ресторанти със звезди Мишлен из цяла Европа, включително Копенхаген в Дания, Берлин в Германия, Тенерифе на Канарските острови. Иван твърди, че влиза, за да спечели и да може с парите от наградата да направи първият и единствен ресторант в България само за десерти. 

Шеф Чоткин прекарва 14 години в Милано, а от четири години е в британската столица - Лондон, където работи като трети главен готвач в 5-звезден хотел. Готвил е за световни звезди като принц Хари и Меган Маркъл, Карди Би и футболният отбор на Челси. 

Станислав започва да работи в професионална кухня още на 15 години, преминавайки през всички възможни постове. В момента работи като заместник-главен готвач.

Никол Росенова е един от най-опитните готвачи в сезон 6 на Hell"s Kitchen. Завършила е в академия "Льо Кордон Бльо" и е работила в един от 50-те най-добри ресторанти в света. Никол обаче определено е и един от най-мразените участници.