Настъпи ли пролетта, градът оживява. София вече посрещна първите фестивали за сезона, но тъй като той тепърва започва, се готвим за нова порция забавление из градската среда на столицата.

КвАРТал Фестивал 2023 - какво ни очаква на осмото издание

В сърцето на възродена София

Какво ни очаква на КвАРТал Фестивал тази година

КвАРТал фестивал е събитието, което всяка година преобразява стара София. Миналата година то бе през септември, но тази се завръща за новото си издание през май.

Този уикенд - от 17 май (петък) до 19 май (неделя) организаторите отново ни канят на познатото място - карето, заключено между булевардите "Дондуков", "Мария Луиза", "Сливница" и "Васил Левски". То е известно още като стария еврейски квартал или стара София.

Локацията ще бъде преобразена благодарение на колектива на КвАРТал фестивал и с помощта на граждани, като целта е всички заедно да си припомним, че културата може да променя градската среда.

Акцент в програмата на пролетното издание е музиката, като локациите за концертите ще са две - площад "Бански" пред Регионалния исторически музей и паркинга на Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община. На живо ще можем да чуем над 10 изпълнители и групи.

Разхождайки се из квартала ще можем да опитаме различни вкусотии, както и да си кажем "наздраве" с приятели със свежи напитки. Освен това нищо чудно да си тръгнем и с някоя нова придобивка от pop-up локациите на местни бизнеси.

КвАРТал Фестивал, София и седмото издание на събитието за занаяти, изкуство и градска култура

Какво да правим на празника на София

Всичко за КвАРТал Фестивал тази година

Пролет в КвАРТал фестивал е от 17 до 19 май и е с вход свободен. Повече информация има тук.