Киану Рийвс е в собствена категория - макар да се снима рядко в последните години, той се радва на постоянна и дори нарастваща любов от страна на феновете си, готови да го гледат (или чуят, защото той има и рок група) в каквото и да е.

Камерън Диас и Киану Рийвс във филма на Джона Хил Outcome

Второто завръщане на Камерън Диас

Ето къде ще я гледаме

Новото заглавие, което се задава с негово участие обаче не е каквото и да е. Защото е дело на Рубен Йостлунд, последно сдобил се доста награди покрай сатирата "Идиотският триъгълник", а преди това завладял ни с "Квадратът" и "Форсмажор" (последният е наличен за стриймване в Мах).

The Entertainment System Is Down е името на новия филм на шведа, като в него ще видим още две звезди - Кирстен Дънст, която направи завръщането си в голямото кино с "Гражданска война", Даниел Брюл, който скоро трябва да видим в ролята на Карл Лагерфелд в Becoming Karl Lagerfeld, и Уди Харелсън, който участваше и в "Идиотският триъгълник".

Кирстен Дънст

Източник: GettyImages

Кирстен Дънст

Както подсказва заглавието, отново ще гледаме сатира на съвременното общество, като действието ще се развива на борда на самолет със 17-часов полет. Когато системата, която осигурява забавления на пътниците, се разваля, те са принудени да се развличат, като общуват помежду си.

Даниел Брюл

Източник: GettyImages

Даниел Брюл

Вече сме сигурни, че The Entertainment System Is Down ще бъди истинска наслада за киноманите, а Йостлунд е потвърдил, че е се е снабдил с вече неизползваем Boeing 747, в който ще снима.

Режисьорът разкрива, че за историята във филма е вдъхновен от психологическо проучване на Университета на Вирджиния, което показало, че оставени сами за четвърт час, хората са по-склонни сами да си пуснат електрошок, отколкото да останат насаме с мислите си.

Снимките на The Entertainment System Is Down започват в началото на 2025 г.