Кевин Костнър едва ли е предполагал, че последните няколко години ще се окажат толкова повратни за живота му. Той се разведе със съпругата си Кристин Баумгартнър, а междувременно успя да обтегне отношенията си с Тайлър Шеридън - създателят на най-хитовото заглавие с негово участие напоследък, сериалът Yellowstone.

Кевин Костнър, наградата Златен глобус за ролята му в Yellowstone и как разопакова статуетката у дома си

Емоционален момент за Кевин Костнър

Актьорът има защо да е разчувстван

Всички тези перипетии не спряха 69-годишният актьор да продължи да работи по нещата, в които най-много вярва. И това са сюжетите от американския Див запад и историята на Америка. Точно такъв е Horizon, an American Saga - филмът, на който той е и режисьор.

Тези дни стана ясно, че Horizon, an American Saga ще получи своята премиера на едно от най-престижните за целта места - филмовия фестивал в Кан. "Изминаха 20 години, откакто имах удоволствието да бъда на Кроазет. Чаках точното време да се завърна и съм горд да заявя, че това време настъпи", пише Костнър в Instagram профила си.

Той допълва, че му отнема над 35 години да реализира филма и е сигурен, че френската публика ще го приеме добре. В пресинформацията на Кан Horizon, an American Saga е описан като "монументален проект за цената от гледна точка на войни и насилие, които струва създаването и разширяването на Съединените американски щати", пишат Deadline.

Премиерата на първата част на Horizon, an American Saga на Кевин Костнър по кината е предвидена за 28 юни, а на втората - за 16 август.