В края на миналата година стана ясно, че след прекъсването през 2023 г., Hills of Rock се завръща на Гребна база Пловдив през настоящата. Датите за фестивала през 2024 г. са 25 до 27 юли, а вече знаем, че първият хедлайнер, който ще се качи на музикалната сцена на 25 юли, са Korn, заедно със Spiritbox и Loathe.

Вече е ясно и кой ще държи публиката на крака на следващия фестивален ден - Bring Me The Horizon. С номинация за Грами и току-що спечелена награда БРИТ, с над 5 милиона продадени албума глобално, aрмия от фенове, разпродадени турнета в цял свят, мултиплатинените Bring Me The Horizon идват в България, когато са на върха на славата.

Започнали като непретенциозна деткор група от Шефилд, групата не просто достига световен успех, а го прави със замах, като се превръща в една от бандите с най-силно въздействие върху цяло поколение фенове и изпълнители в различни музикални жанрове. И буквално пренаписват определението за това какво означава да бъдеш част от модерната метъл сцена.

Последните месеци бяха доста непредвидими за Bring Me The Horizon. Първо, на 22 декември 2023 г. се разделиха доста неочаквано с един от членовете си Джордан Фиш. После се разбра, че седмият им студиен албум POST HUMAN: NeX Gen, който очаквахме на 12 януари, явно ще има известно забавяне. Все пак в началото на 2024 г. групата зарадва феновете си с ново парче, озаглавено "Kool-Aid".

Hills of Rock се завръща с Кorn

Hills of Rock се завръща с Кorn

Ню метъл пионерите свирят на 25 юли в първия фестивален ден в Пловдив

Освен главната сцена, Hills of Rock 2024 Пловдив ще има още две - партньорските "На Тъмно" и "Строежа", които вече подреждат атрактивен лайнъп с участници, които ще бъдат обявени скоро.

Цената на билета е 110 лв. за един фестивален ден и 200 лв. за трите фестивални дни. Билетите са в продажба в мрежата на Тicketstation.