Бавно, но сигурно се приближаваме към премиерната дата на новия филм на Педро Алмодовар - първият му след "Паралелни майки" от 2021 г. и първият му пълнометражен филм на английски език.

Джулиан Мур и Тилда Суинтън в първи кадри от новия филм на Педро Алмодовар

Джулиан Мур и Тилда Суинтън в първи кадри от новия филм на Педро Алмодовар

The Room Next Door се очаква да излезе до края на годината

Вече знаем, че в двете главни роли в The Room Next Door са Джулиан Мур и Тилда Суинтън, а от първия тийзър, в който няма нито една реплика, успяваме да се докоснем макар и за малко до поредната концентрирана с емоции история на испанския режисьор.

Ингрид (Мур) и Марта (Суинтън) са се сближили като млади, докато са работили за едно и също списание. След това животът ги разделя - Ингрид става успешна писателка, докато Марта се посвещава на кариерата на военен репортер.

Срещат се години по-късно при странни обстоятелства и са принудени да прекарат известно време заедно в къща, която в тийзъра ни изглежда почти пълноправен герой в историята.

В The Room Next Door участват още Джон Туртуро, Алесандро Нивола, Хуан Диего Бото. Премиерата на филма на Алмодовар ще бъде на кинофестивала във Венеция, а по кината ще излезе на 20 декември, пишат Variety.