Освен на продължения на стари блокбъстъри, в Холивуд явно са яхнали вълната и на провокативните филми. В последно време заглавия със сюжети, в които присъстват секс, голота и всевъзможни ексцентричности, валят сякаш едно след друго.

Как се снимат секс сцени с Даниел Крейг - Дрю Старки разказва за филма Queer

Как се снимат секс сцени с Даниел Крейг - Дрю Старки разказва за филма Queer

Лука Гуаданино с нов провакативен филм

Последно по кината излезе "Благи деяния" на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос, а преди няма и година отново неговия "Клети създания". На международните филмови фестивали пък наскоро бяха представени също историята на секс работничката Anora, еротичният трилър с Никол Кидман Babygirl, както и Queer, в който си партнират Даниел Крейг и Дрю Старки.

В рамките на филмовия фестивал в Торонто пък е била премиерата на още един нов смел и провокативен филм - Eden на Рон Хауърд.

Режисьорът и носител на Оскар, познат ни с работата си по "Красив ум", и "Шифърът на Леонардо", споделя, че новият му проект е "отвъд всичко, което някога съм правил" по отношение на атмосфера и стил. И все пак смята, че пасва с останалата част от филмографията му.

Интересното е, че трилърът е базиран на реални събития, пише Variety. Eden разказва историята за оцеляването на европейски заселници, които търсят нов живот на необитаем дотогава остров в Галапагос. Но както се казва в краткото описание на филма, "те вярват, че са намерили рая - само за да открият, че адът са други хора".

В ролята на лекаря Фридрих Ритер е Джуд Лоу. Той живее в пълна изолация със съпругата си (изиграна от Ванеса Кърби), още преди да се появят останалите хора на острова. И, разбира се, подобно на първия мъж Адам, лекарят не се притеснява да бъде гол.

Относно голата си сцена и персонажа си, но и цялата работа по филма, включително и с колегите си на снимачната площадка, Джуд Лоу споделя:

"Всички ние трябваше да бъдем дръзки. За мен предизвикателството беше да се опитам да намеря раздвиженост в неговата твърдост. Той не искаше да бъде разчустван или склоняван. Това беше предизвикателството за мен - и голотата."

Според актьора изграденото приятелство с колегите му Ана де Армас, Ванеса Кърби, Сидни Суийни и Даниел Брюл, също го е улеснило, за да се отпусне и да изглежда сякаш няма задръжки на екран. Но и далеч не само той е трябвало да изиграе по-предизвикателни сцени във филма.

Сидни Суйини, която пък играе германката Маргарет Витмер, пристигнала на острова със съпруга си, има доста сурова и натуралистична сцена с раждане, в която героинята ѝ се бори да отблъсне диви животни, докато ѝ изтичат водите.

Не по-малко скандална сцена има и Ана де Армас. Героинята ѝ - самопровъзгласила се наследница, известна като Баронесата, прави тройка в океана със своите служители. Дори и да оставим това настрана, тя остава един от най-интересните персонажи във филма, борейки се за власт и контрол на острова, с надеждата да го превърне в луксозен курорт въпреки враждебните условия.

Ана де Армас признава, че е имала колебание дали да приеме такава отрицателна роля, но в крайна сметка се е влюбила в идеята да я изиграе. А по думите на режисьора Рон Хауърд изпълнението ѝ е страхотно, предвид, че самата тя изобщо не прилича на героинята си.

Никол Кидман и Антонио Бандерас в еротичния трилър Babygirl - един от най-горещите филми на годината

Никол Кидман и Антонио Бандерас в еротичния трилър Babygirl - един от най-горещите филми на годината

Сексуални фантазии и желания в най-разобличаващата роля на актрисата досега

"Очарован съм от истории, базирани на реални събития. Колкото и мрачна и странна да е историята, ние доказваме, че оцеляването на най-силните е свързано с любовта и семейството", казва още Рон Хауърд за Eden.