Вълнуваме се от новината за всеки нов филм на Педро Алмодовар - не само защото те се появяват не толкова често, колкото искаме, но и защото характерната му испанска чувствителност винаги успява да докосне и най-закоравелите ъгълчета на душата.

Пенелопе Крус, Педро Алмодовар, "Кармен" и сесията им за списание W

Пенелопе Крус - по-секси от всякога

В сесия, режисирана от Педро Алмодовар

В последните си два късометражни филма - The Human Voice и Strange Way of Life, той снима Тилда Суинтън в първия и Итън Хоук, и Педро Паскал във втория. Като с тези актьори само "загрява" за първия си пълнометражен филм на английски език.

Педро Алмодовар вече работи по него отново със Суинтън, както и с Джулиан Мур. The Room Next Door разказва историята за отношенията между майка и дъщеря - доста характерен мотив от испаноезичните филми на режисьора.

Снимките се очаква да започнат през пролетта в Ню Йорк и Мадрид, съобщават от Variety. И с това се изчерпва информацията за това заглавие. Междувременно стана ясно, че Алмодовар се е отказал от идеята за A Manual for Cleaning Women - филм, базиран на разказите на Лусия Бърлин с Кейт Бланшет в главната роля.