Педро Алмодовар е режисьор с толкова разпознаваем стил, че да бъдеш поканен за участие в негов филм е огромно признание. Дори когато си някое от най-известните имена в Холивуд. Като Джулиан Мур и Тилда Суинтън.

The Room Next Door - новият филм на Педро Алмодовар с участието на Джулиан Мур и Тилда Суинтън

Голямо предизвикателство пред Джулиан Мур

Какво се знае за първия англоезичен филм на Алмодовар

Точно тези две актриси са в главните роли на първия пълнометражен англоезичен филм на испанския режисьор. А вече излязоха и първите два кадъра, които отчасти да ни подскажат каква ще е атмосферата в The Room Next Door.

Цветна и много женска - едва ли това ще ни изненада. Ето и какво се знае за сюжета за момента: Марта (Суинтън) е военен кореспондент с обтегнати отношения с дъщеря си. Ингрид (Мур) е писателка е приятелка на Марта, която е свидетел и "пазач на болките и горчивината" в живота на майката и дъщерята.

"Филмът е за безграничната жестокост на войната, напълно различните начини, по които две жени с творчески професии пишат за реалността, смъртта, приятелството, сексуалното удоволствие като начини да се справим с ужаса", се казва в официалната информация за филма.

Сред потвърдените актьори са още Джон Тортуро, Алесандро Нивола, Хуан Диего Бото. Имаше спекулации, че в ролята на дъщерята на Марта ще видим Аня Тейлър-Джой, но те бяха отхвърлени от Sony Pictures, пишат W.

Премиерата на The Room Next Door на Педро Алмодовар ще е по време на филмовия фестивал във Венеция.