В последно време сме свидетели на все повече филми, които разказват историите на известни световни марки или проследяват съперничеството между големите имена в различни браншове. "Домът на Gucci" и "Форд срещу Ферари" са само някои примери.

"Въздушния" – какво да очакваме от филма с Бен Афлек и Мат Деймън за сделката на Майкъл Джордан и Nike

Какво да очакваме от "Въздушния" – историята за голямата сделка на Майкъл Джордан и Nike

Бен Афлек и Мат Деймън отново са във вихъра си

Предстои да се появи и филм за два световни гиганти, от чиято история не се бяхме замисляли, че имаме нужда - Coca-Cola и Pepsi. Както се полага на такива мултимилиарди компании, и имената зад продукцията са световни.

Стивън Спилбърг ще е продуцент, а Джуд Апатоу - режисьор на Cola Wars, както недвусмислено е кръстен филмът. И наистина в средата на 80-те години на миналия век Pepsi повежда "война" срещу вечния си конкурент Coca-Cola в опит да стъпи на първото място.

Апатоу с Мария Бакалова

Източник: GettyImages

Апатоу с Мария Бакалова

В последните години Спилбърг работи по "Уестсайдска история" и "Семейство Фейбълман", макар че публиката го помни най-вече с филмите за Индиана Джоунс и "Списъкът на Шиндлер". Апатоу последно създаде "Балонът" с Мария Бакалова, а преди това нашумя с комедии като "Позабременяла" и "40-годишният девственик".

За момента филмът е в доста ранна фаза на развитие, като дори не е готов сценарият. Киносредите обаче очакват Cola Wars да се превърне в заглавие-хит за световно известен продукт подобно на "Въздушния" на Бен Афлек, който разказваше за Nike и партньорството им с Майкъл Джордан, пишат Deadline.