Разказите винаги са ни се стрували вълнуващ начин да вкусиш стила на даден автор преди да решиш да му се отдадеш напълно с някой роман. Събираме три нови издания на трима съвършено различни автори.

3 книги за уикенда от Бернхард Шлинк, Тан Туан Ен и Светлозар Стоянов

3 книги за уикенда

Посветени на книгите

"Най-добрите японски разкази"

Сборникът съдържа 14 разказа на автори от XX век, като сред тях са класици като Рюноске Акутагава и носителят на Нобелова награда за литература Ясунари Кавабата, но и по-слабо познати или въобще неиздавани до момента на български автори.

Снимка 665401

Източник: Колаж / Изток-запад

Всички те обаче ни показват променящата се Японска действителност от различен ъгъл - от последиците на Втората световна война през тъгата по миналото и детството до брутално с откровеността си изследване на сексуалността.

Изд. Изток-Запад, 19.90 лв.

"Странстваща земя"

Лиу Цъсин вече има своите верни фенове, благодарение на трилогията "Земното минало", на която е базиран и успешния сериал на Netflix 3 Body Problem. "Странстваща земя" е сборник с десет новели на китайския автор, посветени на Земята с нейното минало, настояще и бъдеще.

Снимка 665404

Източник: Колаж / Колибри

Става ясно, че Слънцето скоро ще избухне и учените изобретяват гигантски двигатели, които превръщат планетата ни в космически кораб - от тази перспектива проследяване пътуването на Земята и човечеството, пътуващи през времето и пространството в опит за осмисляне на Космоса.

Изд. Колибри, 25 лв.

"Харесвате го по-мрачно"

Стивън Кинг няма нужда от представяне, а читателите му знаят, че разказите му са не по-малко въздействащи от романите. Този сборник съдържа 12 нови разказа, които отново ще ни изненадат с неочаквани обрати и познаването на човешката природа.

Снимка 665402

Източник: Колаж / Бард

От паранормално явление, което променя напълно съдбата на десетки хора през ветеран от войната във Виетнам, който отговаря на чудата обява за работа до вечния въпрос дали да знаем какво ни очаква в бъдеще е нещо добро или лошо - на 560 страници получаваме едно пълноценно Стивън Кинг изживяване.

Изд. Бард, 29.99 лв.