В разгара на лятото не можем да мислим за нищо друго, освен за... морето. А когато нямаме късмета да сме край него, решаваме да го заместим с три книги, където то е почти като главно действащо лице.

3 книги за уикенда от Алекс Гарланд, Марк Твен и Джули Карик Долтън

3 книги за уикенда

Животни, хора и плажове

"Лятно предложение"

Какво е ваканцията без любовна история, пък макар и само в сюжета на книга? Тази е на млада жена, току-що приключила болезнено последната си връзка. Тогава на хоризонта се появява чаровния хокеен играч Макс, който няма нищо против да й помогне да забрави бившия си.

Снимка 678143

Източник: Колаж / Ера

Той обаче скоро ще смени отбора и ще трябва да замине надалеч. Дали тази лятна авантюра ще остане само такава? Книгата на Ви Кийланд е поредният от бестселърите й, издаден на български за феновете на еротични любовни романи.

Изд. Ера, 20 лв.

"Джентълменът от Перу"

Андре Асиман стана популярен най-вече с "Призови ме с твоето име", по който беше създаден едноименния филм на Лука Гуаданино. Настоящата книга събира три отделни новели в добре познатия ни поетично-мечтателен стил. Група приятели отсядат по принуда в луксозен хотел на Амалфийското крайбрежие, когато яхтата им се поврежда.

Снимка 678145

Източник: Колаж / Лабиринт

Там ги очаква възрастен мъж, който сякаш знае всичките им тайни. Мъж и жена в напреднала възраст установяват, че ги свързват много повече неща, отколкото със съпрузите им. Една жена прави си припомня драматична любовна връзка.

Изд. Лабиринт, 21.90 лв.

"Лебедова песен"

Приключваме уикенда с провъзгласената за Кралица на летните романи Елин Хилдебранд. Историята в новата й книга отново ни отвежда на идиличния остров Нантъкет, където местната общност е скандализирана от появата на богатото семейство Ричардсън.

Снимка 678144

Източник: Колаж / Сиела

Те закупуват къща за 22 милиона и се отдават на екстравагантни партита в нея, както и в луксозната си яхта. По време на едно от тях обаче избухва пожар, а най-доверената им служителка изчезва. За капак точно по това време шефът на местната полиция се пенсионира.

Изд. Сиела, 19.90 лв.