Следобед в компанията на завладяващ трилър е един от най-ефективните начини човек да се откъсне от ежедневните си тревоги и задължения. Поправете ни, ако грешим... Но все пак избираме е три нови заглавия в жанра за предстоящия уикенд.

3 книги за уикенда от Маргарет Атууд, Дженифър Макмеън и Лаура Таласа

3 книги за уикенда

Фантастични светове и антиутопия

"Първата лъжа печели"

Милата и симпатична Иви Портър притежава перфектния живот - китна къщичка, прекрасно гадже на име Райън Съмнър, както и група приятелки, на които винаги може да разчита. Единственият й проблем е, че Иви не съществува - това е фалшива самоличност, дадена й от шефа й господин Смит, за да може да разследва новата си мишена - Райън.

Снимка 662722

Източник: Колаж / Ера

След провала от последната й мисия Иви знае, че не трябва да обърква нещата. Но точно тогава в града се появява жена, която се нарича с истинското име на Иви и дори има нейното минало.

Изд. Ера, 19.99 лв.

"Паяка"

Когато чуем името Ларш Кеплер - всъщност псевдоним на съпрузите Александър и Александра Андорил, знаем, че ни очаква истински смразяващ трилър. А авторите му не ни разочароват за пореден път. Това отново е история от поредицата за инспектор Юна Лина, но този път самата тя е на прицела на мистериозен убиец.

Снимка 662723

Източник: Колаж / Enthusiast

Преди години той е изпратил картичка със заплаха на колегата й Сага Бауер - човек, който притежава пистолет с девет бели патрона. Случката е почти забравена, докато не е открито тяло в чувал, провесен от дърво. На местопрестъплението е открита бяла гилза. Лина и Бауер забучават разследване, но скоро разбират, че си имат работа със сериен убиец.

Изд. Enthusiast, 22 лв.

"Терапията"

Д-р Виктор Ларенц е уважаван психиатър в Берлин с много пациенти. Внезапно 12-годишната му дъщеря Джози започва да страда от тайнствено заболяване, за което специалистите нямат обяснение. При посещението на поредния лекар Джози внезапно изчезва. Съкрушен от загубата й, Ларенц се оттегля във вилата си на остров в Северно море.

Снимка 662721

Източник: Колаж / Benitorial

Четири години по-късно там го открива Анна - писателка, страдаща от шизофрения. Тя започва терапия при доктора, като му признава, че получава видения за героите в книгите си. А едно от тях стряскащо напомня случилото се с Джози.

Изд. Benitorial, 22 лв.