Честит празник на всички дами! В тяхна чест книжната селекция за предстоящия уикенд е от три книги, които носят имената на жени.

3 книги за уикенда от Ребека Ярос, Артър Конън Дойл и Мария Турчаниноф

3 книги за уикенда

На фантастична вълна сме

"Ева"

Една от последните книги на Артуро Перес Реверте най-после излиза на български. Тя ни среща с бившия контрабанист и настоящ таен агент Лоренсо Фалко. Годината е 1937-а, Испанската гражданска война е в разгара си, а републиканците осъзнават, че ще загубят. Затова започват да изнасят испанския златен резерв с кораби за Русия.

Снимка 656509

Източник: Колаж / Еднорог

Един от тях обаче не достига целта и именно Фалко е натоварен със задачата да открие златото. Това го води в космополитния и опасен Танжер, където опасностите го дебнат отвсякъде. Нещо обаче не е по-опасно от фаталната тайна агентка на руските служби Ева, за която Фалко би жертвал много.

Изд. Еднорог, 23.90 лв.

"Анн от Авонлий"

Луси Монгомъри успя да спечели милиони читателски сърца с историята на Анн Шърли - 11-годишното сираче, осиновено от възрастна двойка брат и сестра на канадския остров Принц Едуард. И ето я пет години по-късно - Анн се завръща в училището, където счупи плочата си за писане в главата на Гилбърт Блайт. Този път обаче тя е тук в ролята на учителка.

Снимка 656508

Източник: Колаж / Сиела

Освен вниманието на учениците си, тя ще трябва да завладее и сърцата на Дейви и Дора - наскоро останали без родители деца, които двете с Марила ще гледат. Разбира се, Анн Шърли и Гилбърт няма как да не се срещнат отново.

Изд. Сиела, 17 лв.

"Какво би направила Уензди?"

Благодарение на сериала на Тим Бъртън, милиони тийнейджърки искат да са като Уензди Адамс - дъщерята на зловещото семейство Адамс. Вдъхновена от Wednesday, Сара Томпсън съставя този наръчник за тях, с който максимално да се доближат до любимата си героиня.

Снимка 656507

Източник: Колаж / Бард

С помощта на цитати от сериала, илюстрации и нагледни примери, всяка читателка ще се запознае с основните принципи на Уензди: винаги слагай себе си на първо място, очертай ясни граници, сбогувай се с токсичните връзки, отдай се на нещата, които те вълнуват, обичай себе си и живей по собствените си правила.

Изд. Бард, 18.50 лв.