Задава се пореден не много слънчев уикенд, който пък ни предоставя възможност да се сгушим вкъщи с интригуваща книга. С тези три криминални заглавия със сигурност ще забравим желанието си да излезем навън.

3 книги за уикенда от Артуро Перес Реверте, Луси Монтгомъри и Сара Томпсън

3 книги за уикенда

С женски имена за 8-и март

"Кукувичето"

Това е 11-ият роман от поредицата на Камила Лекберг за Патрик и Ерика Хедстрьом. Отново сме в малкото шведско градче Фелбака, където известният фотограф Ролф Стенклу предстои да открие изложба. Малко преди събитието е открит застрелян в галерията.

Снимка 657466

Източник: Колаж / Колибри

Ден след това приятелите му от литературните среди Елизабет и Хенинг Бауер са сполетени от трагедия. Всичко сочи към мистериозния културен клуб "Бланш", за който се носят притеснителни слухове. Патрик започва разследване, а Ерика ще се зарови дълбоко назад в миналото на Стенклу.

Изд. Колибри, 25 лв.

"Пустинният бряг"

Бившият войник Соня Курц трябва да изостави плановете си за лично отмъщение, когато получава зов за помощ от дъщеря си. Ема е студентка по археология и е на разкопки близо до национален парк Етоша в Намибия.

Снимка 657468

Източник: Колаж / Ерове

С колегите й се натъкват на труп, идентифициран като бившия агент на ЦРУ Хъдсън Бранд. Когато Соня пристига в Намибия, Ема я няма. Затова пък Хъдсън се оказва съвсем жив и свързан с мистерия за заровено съкровище.

Изд. Ерове, 17 лв.

"Никога не ме лъжи"

Триша и Итън са заедно по-малко от година, но са лудо влюбени и вече търсят жилище, в което да живеят заедно. Така попадат на прелестно отдалечено имение, препоръчано от брокерката им. Снежна буря ги принуждава да пренощуват там без връзка с останалия свят.

Снимка 657467

Източник: Колаж / Сиела

Оказва се, че къщата е принадлежала на известната психиатърка д-р Ейдриън Хейл, изчезнала безследно преди четири година. В опит да убие времето, Триша открива тайна стая, в която има записи на сеансите с всички пациенти на Хейл. След като ги изслушва, Триша осъзнава плашеща верига от събития, с която и те двамата с Итън са свързани.

Изд. Сиела, 21 лв.