Отново е петък, което означава, че ни очакват два почивни дни, в които да се отдадем на четене. Особено на фона на дъждовната прогноза. И отново сме на вълна смразяващи кръвта трилъри - жанр, който никога няма да ни омръзне.

"Буркан със сърца"

Джорджина Шоу е вицепрезидент на компания в Сиатъл и е на път да се омъжи за сина на собственика й. Съвършеният й свят обаче се обръща с краката нагоре, когато в двора на дома от детството й са открити останките на Анджела - най-добрата й приятелка от училище.

Снимка 618844

Източник: Колаж / Сиела

Анджела изчезва когато е на 16, а Кайзер, който е приятел и с двете момичета, не може да си представи, че Джорджина може да има връзка с изчезването на приятелката си. Ето че 14 години по-късно дълбоко погребани тайни и лъжи ще излязат на повърхността.

Изд. Сиела, 20 лв.

"Лазар"

Инспектор Юна Лина се завръща, за да се изправи пред един от най-зловещите си случаи до момента. Някои от най-големите престъпници в Европа умират при неизяснени обстоятелства. Въпреки че на полицията й е ясно, че тези смърти не са някакво странно съвпадение, никой няма намерение да прекъсва "героя", който ги отървава от злодеите.

Снимка 618842

Източник: Колаж / Enthusiast

Юна обаче знае, че зад убийствата стои нещо много по-страшно, което ще се върне като бумеранг към нея. Затова тя решава да потърси помощ от Сага Бауер. Романът на Ларш Кеплер престои да бъде екранизиран с Том Харди в главната роля.

Изд. Enthusiast, 22 лв.

Том Харди, Зази Бийтс, Lazarus и какво да очакваме от екранизация по романа Ларш Кеплер за Apple TV+

Том Харди играе психопатичен убиец

В нов сериал на Apple TV+

"В тесен кръг"

Шведската криминална сензация Вивека Стен отново ни отвежда на остров Сандхамн, където се развиваше и действието на предишния й роман "В тихи води". По време на традиционната регата "Около Готланд" е застрелян вицепрезидентът на Шведския кралски клуб по ветроходство Оскар Юлиандер.

Снимка 618843

Източник: Колаж / Колибри

Със случая се заема Томас Андреасон, а работата му няма да е лесна: убийство от ревност, разчистване на сметки, политическа поръчка - много хора имат мотив да искат смъртта на Юлиандер. Но поне всички те са на Сандхамн.

Изд. Колибри, 22 лв.