Какви книги чете човек на морето? Едни избират леки романтични четива, други наваксват с актуалните от годината заглавия, а познаваме и такива, които четат "Ана Каренина" на плажа. Ние избираме заплетени трилъри, които да държат вниманието ни през цялото време.

3 книги за уикенда от Марлон Джеймс, Аяна Лойд Бануо, Хърбърт Уелс

3 книги за уикенда

В света на митичното

"Съвършена плячка"

Доброволец е убит с особена жестокост по време на рок фестивал и никой от хилядите зрители не е забелязал нападателя. Седмица по-късно начална учителка е намерена удушена в уличка в Единбург. Инспекторите Ава Търнър и Люк Каланак търсят мотиви за престъпленията и все още нямат представа, че става дума за сериен убиец.

Снимка 631277

Източник: Колаж / Benitorial

Графитите, появили се по стените на града, са свързани с жертвите. И чак когато детективите осъзнават, че надписите се появяват преди, а не след убийствата, започват яростна надпревара с времето, за да предпазят следващата жертва.

Изд. Benitorial, 25 лв.

"Последният рейнджър"

Рен Хопър може да едва на 30, но няма търпение да се измъкне от клопката на градския живот и миналото. Той започва работа като горски рейнджър в парка Йелоустоун, а задълженията му включват следене за бракониери, спасяване на безрасъдни туристи от сблъсъка с диви животни и предотвратяване на конфликти между местното население и посетителите.

Снимка 631278

Източник: Колаж / Обсидиан

Рен се сприятелява с изследователката на вълци Хили. Когато я намира полужива в капан за дивеч, на него му става ясно, че става дума за целенасочена атака. А зад нея се крие нещо много по-голямо от ядосан бракониер.

Изд. Обсидиан, 20 лв.

"Огледалния човек"

Инспектор Юна Лина се завръща в поредния смразяващ трилър на Ларш Кеплер. Той ще трябва да разследва случаи на отвличания. 17-годишната Джени изчезва посред бял ден без следа. Тя е поредното младо момиче, което се оковано и затворено в клетка от жесток похитител. Избягали от там няма, а онези, опитали да се измъкнат, рядко оцеляват след бруталните наказания, на които са подложени.

Снимка 631279

Източник: Колаж / Enthusiast

Когато пет години по-късно Джени открита мъртва, Лина трябва да сглоби някаква следа от оскъдните доказателства, за да тръгне по петите на похитителя. А той вече е взел и следващата си жертва.

Изд. Enthusiast, 22 лв.