Малка и относително спокойна монархия - така си представяме Нидерландия. Оказва се обаче, че кралското й семейство е било изправено пред неприятна и откровено опасна ситуация в последните месеци.

Имат ли връзка нидерландската принцеса Амалия и Борис Търновски, синът на княз Кардам

Имат ли връзка нидерландската принцеса и Борис Търновски

Или става дума просто за приятелство

След заплахи от различни престъпни групировки, престолонаследницата на нидерландския престол принцеса Катарина-Амалия е била принудена да живее извън родината си. Тя прекарва повече от година в Испания.

20-годишната дъщеря на крал Вилем-Александър и кралица Максима е живяла и учила в Мадрид според източници от кралския двор, говорили пред холандската телевизия NOS.

Снимка 661564

Източник: GettyImages

Заплахите срещу Катарина-Амалия започват през 2022 г., когато е на 18 и започва да учи в университета в Амстердам. Тя дори се нанася в студентско общежитие, което е принудена бързо да напусне заради сигурността си.

Завърнала се в Хага, където живее семейството й, принцесата напуска двореца, само за да отиде на лекции със строга охрана. "Тя не може да живее в Амстердам и реално не може да излезе навън. Това има огромни последствия върху нея", коментира майка й кралица Максима.

Принцесата с майка си и баща си

Източник: GettyImages

Принцесата с майка си и баща си

Така почти цялата 2023 г. Катарина-Амалия прекарва в Испания, където е забелязана от местните медии и заснета в парка Ретиро в Мадрид, както и в Саламанка. В момента обаче принцесата е обратно в родината си.

Поводът за завръщането й е официалното посещение в Нидерландия на крал Фелипе и кралица Летисия, които ще бъдат посрещнати официално от нидерландското кралско семейство. Дали обаче заплахите срещу принцесата са престанали не е ясно, защото дворецът отказва да коментира темата, пишат ВВС.