Втората сватба на Марта-Луизе беше белязана от няколко отлагания. Първо беше коронавирус пандемията, а след това здравословните проблеми на годеника й - самопровъзгласилия се за шаман американец Дюрек Верет.

Принцеса Марта-Луизе и годеникът й шаман Дюрек с новина за датата на сватбата си

Неочаквана кралска сватба на хоризонта

Принцеса Марта-Луизе има новина

От септември миналата година обаче е ясно, че сватба ще има. Тя ще се състои на 31 август 2024 г. в Гайрангер - град във фиорд в Норвегия, който е под защитата на ЮНЕСКО. Локацията също не е случайна - историческия и луксозен хотел Union.

И макар да е април, вече са ясни доста подробности за самата сватба. Тя ще продължи цели четири дни. Очаква се гостите да пристигнат още на 29 август, за да се опознаят. Дъщерята на крал Харалд Пети дори е уточнила дрескода за вечерта - "готини и секси".

На следващия ден 52-годишната Марта-Луизе и 49-годишният Дюрек ще поведат гостите си на пътуване с лодка из фиорда, където да се наслаждават на живописната природа, водопадите, както и на много коктейли за повдигане на настроението.

За сватбения ден изискванията към гостите са много: те не трябва да носят розово, златно, бяло и черно. Затова пък дамите трябва да са с дълги вечерни рокли, а мъжете - в смокинги. Личните телефони ще бъдат взети преди церемонията, а снимките са забранени.

Сред гостите се очаква да видим някои звездни лица като Гуинет Полтроу например, която е сред клиентите на шаман Дюрек. Марта-Луизе пък е в приятелски отношения с престолонаследницата на Швеция, така че може би принцеса Виктория и съпругът й принц Даниел също ще присъстват, предполагат от норвежкото издание SE og HØR.