Отново идва Великден и вече нямаме търпение за боядисването на яйца, което е най-приятният ритуал, с който се подготвяме за големия християнски празник. Процесът е забавление за малки и големи, а крайният резултат винаги се стремим да бъде повод за гордост пред близките ни. Затова всяка година опитваме някоя и друга нова техника, с която отново да изпъкнем.

Боядисването на яйцата за Великден и няколко идеи как да го правим лесно и ефектно

И лесно, и ефектно - ето как да боядисаме яйцата за Великден тази година

Едно, две и готово

И както често правим, отново се поразровихме в социалните мрежи за вдъхновение. Така попаднахме на няколко метода за боядисване на яйца, на които мислим да заложим тази година.

Домакинска хартия

Това е един много лесен и ефектен начин да получим шарени великденския яйца. Важно е да изберем домакинска хартия с перфорация, която ще се отбележи върху черупката. Взимаме едно парче, капваме на него по малко от различни цветове бои и завиваме с хартията. Държим в ръка за няколко секунди, след което отваряме хартията и оставяме да изсъхне.

Може да използваме и друга техника, за която отново ни трябва домакинска хартия, но и водни маркери. Рисуваме произволно с тях върху хартията, увиваме яйцето и слагаме ластик най-отгоре. След това потапяме увитото яйце за кратко в чаша с оцет, за да хванат цветовете.

@georstephanie Tissue paper eggs with things you already have at home Here is another way you can colour your eggs this easter! You will need kitchen paper, food colouring, white vinegar, white eggs and an elastic band For darker colours add a little less water and a few more drops of food colouring #easter #easter2024 #easteregg #eastereggs #eggs #easterdiy #kidsactivities #πασχα #ελληνικοτικτοκ #cyprustiktok #fyp #marble #foodcoloring #eggdying Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem

Сапунена вода

Това е друг лесен и интересен начин за боядисване. Смесваме малко течен сапун, вода и желания цвят (или цветове) боя. Разбъркваме до получаване на пяна и след това потопяваме яйцето само в пяната. 

Ориз

Трябва ни една чаша ориз и боя за яйца, като е по-добре да бъде течна и по-концентирана, а не от тази на прах, която се разтваря, за да се постигне по-наситен ефект. Слагаме ориза в пакетче със затваряне с цип и разбъркваме с боята. Поставяме яйце вътре и внимателно раздрусваме, за да се боядиса. Може и просто да оваляме в ориза, който сме сложили в по-широка купичка.

Пяна за бръснене

С този козметичен продукт от мъжкото шкафче можем да сътворим наистина красиви яйца. Пръскаме малко количество в чиния, добавяме няколко капки боя за яйца в различни цветове и разбъркваме. След това просто потапяме яйцето първо в оцет, а след това в пяната и оставяме да попие цветовете. За целта трябва да престои малко по дълго - 10-15 минути например, а после отмиваме под течаща вода.

@lifewith.marisa Egg-celent Easter DIY! You can also use Cool Whip so they are edible! #eastereggs #easterdiy #easterideas #dyingeastereggs #eggcoloring original sound - Marisa