Принцеса Беатрис и принцеса Йожени никога не са били в центъра на вниманието в британското кралско семейство. Дъщерите на принц Андрю и Сара Фъргюсън са първи братовчедки на принцовете Уилям и Хари, и още отдавна са направили своя избор да живеят светски живот извън протокола. Те се появяват само на важните за двореца събития, но напоследък почти не ги виждаме.

Принц Андрю и Сара Фъргюсън в съда заедно с Беатрис и Йожени - какви обвинения получиха

Принц Андрю и Сара Фъргюсън в съда с дъщерите си - в какво ги обвиниха

Неприятностите нямат край

В последните месеци британското кралско семейство е в невиждана досега криза заради онкологичните заболявания на крал Чарлз и Кейт Мидълтън. Двамата отмениха своите ангажименти, а принц Уилям също е солидарен към съпругата си и се стреми да бъде максимално време с нея като също рядко се появява на публични места. Така кралица Камила и принцеса Ан се превърнаха в главни действащи лица по неволя.

Първоначално принцеса Беатрис и принцеса Йожени са заявили, че не искат да се нагърбват с кралски ангажименти, но впоследствие са осъзнали сериозността на ситуацията и са изразили готовност да помогнат с каквото могат и да заместят краля или Кейт там, където е възможно. Но до този момент не са получили подобна покана, което ги е огорчило, твърди Daily Beast.

Снимка 581723

Източник: GettyImages

Това игнориране от страна на двореца дори в момент, в който биха били най-полезни, те приемат като един вид наказание заради провиненията на своя баща принц Андрю, който бе отлъчен от семейството и кралския двор след секс скандала с Джефри Епстайн, в който бе намесено и неговото име.

А сестрите смятат, че имат с какво да бъдат полезни и биха дали своя принос, ако след това отново могат да живеят постарому далеч от светлините на прожекторите. Все пак те не са направили нищо грешно и могат да са в ролята на представители на младото поколение на кралското семейство, докато и принц Уилям отклонява ангажименти, за да бъде до съпругата си, която преминава през курс химиотерапия.

Принцеса Беатрис и принцеса Йожени с отказ да поемат кралски ангажименти

Принцесите, които отказаха помощ на двореца

Кралското семейство има нужда от тях, но те от него - не

Междувременно принцеса Беатрис стана главно действащо лице в продукцията на Netflix Scoop, в която се разказва за интервюто, което принц Андрю даде през 2019 г. и за разкритията за връзката му с Джефри Епстайн, които направи тогава. Сега се заговори, че именно дъщеря му го е подтикнала към този ход. А нищо чудно възраждането на скандала да е поредната причина сестрите да бъдат държани встрани от кралските дела.