Най-накрая изглежда, че Рафаел Надал се връща към познатата ни форма и контузията, заради която пропусна цялата минала година, най-сетне отшумява.

Рафаел Надал се отказа и от Rolex Monte-Carlo Masters - какво следва оттук нататък

Рафаел Надал се отказа и от Rolex Monte-Carlo Masters - какво следва оттук нататък

Кога може да видим испанеца отново на корта

Испанецът издържа физически битката с Педро Качин, която продължи над три часа, за да се класира за четвъртия кръг на Mutua Madrid Open. Там Надал трябва да срещне наглед лесен противник в лицето на Иржи Лехечка.

22-годишният чех е под номер 31 в схемата, но Рафа Надал разполага не само с много повече опит от него, а и е сред най-добрите тенисисти в историята, когато стане дума за игра на клей.

Снимка 663166

Източник: GettyImages

Това обаче не въобще не плаши Иржи Лехечка. Според Tennis Majors, чехът не показва да се притеснява от сблъсъка с именития си съперник. "Той е под номер 600 в света, така че аз трябва да съм фаворит."

От края на януари тази година до средата на настоящия месец Надал наистина бе извън първите 600 света заради малкото мачове, които записа през последната година. Но след завръщането си бележи забележителен скок и в момента наближава топ 300.

Снимка 663165

Източник: GettyImages

"Ако изляза на корта изплашен от това, което се случва, то няма смисъл да излизам като цяло", допълва Лехечка. Въпреки това, той осъзнава, че се изправя срещу един от най-добрите тенисисти на клей, а и условията на игра не са най-добрите.

Григор Димитров и Payhawk - началото на едно ново партньорство

Българската компания, с която Григор Димитров ще си партнира

Ще видим резултатът още на Mutua Madrid Open

Все пак чехът ще излезе срещу Рафа Надал, за да покаже най-добрия си тенис. Мачът им е насрочен за днес, 30 април, като е последен от програмата на Mutua Madrid Open за деня.