Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън са сред късметлиите, които се разминаха сравнително леко в битката с коронавируса. Днес те могат да се похвалят, че са излекувани.

Коронавирусът, Том Ханкс, Рита Уилсън и как се забавляват по време на карантината

Какво е състоянието на Том Ханкс и Рита Уилсън

И какво има да ни каже актьорът

Рита реши да разкрие и някои подробности за това как е протекла болестта при нея и какво е било на лечението, което са ѝ приложили. Направи го в онлайн в предаването This Morning на CBS, където подробно разказа как се е чувствала, докато е била болна и се е лекувала.

По думите ѝ тя е проявила симптоми през първите няколко дни, включително умора, болки и температура с втрисане, каквото не е имала никога досега.

След положителните проби ѝ е било назначено противомаларийното лекарствто хлорохин, към което обаче съпругата на Том Ханкс е доста скептично настроена, тъй като не е убедена, че е допринесло за нейното възстановяване.

Снимка 476071

Източник: GettyImages

"Не знам дали лекарството ми е помогнало, или просто е дошло времето треската да отшуми, но е факт, че в даден момент спря да ме втриса така силно. Истината е, че хлорохинът имаше такива крайни странични ефекти, че допълнително ме караше да се чувствам ужасно. Гадеше ми се непрекъснато, имах световъртеж и мускулите ми бяха толкова слаби. Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни към това лекарство, защото всъщност не знаем дали наистина е полезно и трябва да се прилага при лечение на Covid-19", категорична е Уилсън.

И докато лекуваната с хлорохин съпруга на Том Ханкс има едно наум и дори звучи леко изплашена от медикамента, американският президент Доналд Тръмп не спира да възхвалява него и по-слабо токсичното му производно хидроксихлорохин в борбата срещу коронавируса, пише CNN.

Том Ханкс, Рита Уилсън и какво е поискала съпругата на актьора, ако умре преди него

Предсмъртните желания на съпругата на Том Ханкс

Трябва да си подготвен за всичко