Вчера, 19 март, принц Хари публикува видео, с което съобщава едно трудно за него, но неизбежно решение. Поради така създалата се ситуация с все по-бързото разпространение на COVID-19 в Европа, организираните от него Invictus Games няма да се проведат тази година.

Събитието трябваше да се състои през месец май в Хага, но сега ще трябва да почака до 2021 г. - за доброто на всички.

Принц Хари се обърна към военните ветерани и атлетите, които трябваше да участват на игрите, с разбиране към тяхното разочарование. Подобни възможности за изява са дълго чакани и мечтани, но все пак, здравето и сигурността са на първо място.

Решението е трудно не само за участниците, но и за самия херцог на Съсекс. Той организира Invictus Games еднолично от 2014 г. и това може да се определи като едно от най-големите му постижения в кралския двор, пише Vanity Fair.

Принц Хари, Меган Маркъл и как коронавирусът провали плановете им

Хари и Меган нямат полезен ход

Не всичко зависи от тях

Патронажът на игрите остана и една от отговорностите и привилегиите, които принц Хари успя да запази след напускането на кралския двор. Въпреки създалата се ситуация, той остава позитивно настроен и окуражи участниците, че така ще имат повече време да се подготвят и да бъдат още по-добри догодина.