Преди дни бе последният кралски ангажимент на принц Хари и Меган Маркъл. Веднага след него двамата се върнаха обратно във Ванкувър, където се установиха в началото на годината. И успяха да хванат последната възможност, преди епидемията от коронавирус да блокира света.

До края на месеца херцогът и херцогинята на Съсекс са официални членове на кралския двор, след което са свободни да правят почти всичко, което си поискат. Сега обаче на преден план идва друго, с което няма как да не се съобразят - пандемията от COVID-19.

Заради нея всички краткосрочни планове на Хари и Меган са замразени, а това значи и отлагане на официалното начало на новия им живот извън кралския двор. Но когато обстоятелствата го налагат, никой няма право да се противи.

Снимка 471126

Източник: GettyImages

Засега двойката не може да напуска Канада, защото след това няма да има възможност да се върне. Освен ако премиерът Джъстин Трюдо не направи компромис от правилата, които сам въведе. Маркъл засега може да влезе в САЩ, защото има гражданство, но не същото можем да кажем за нейния съпруг.

И така двамата са в задънена улица, а желанието им са се преместят в Малибу със сигурност ще трябва да почака няколко месеца. Засега няма яснота и дали Хари и Меган ще могат да присъстват на сватбата на принцеса Беатрис на 29 май, ако не бъде отменена, което е малко вероятно, пише Insider.

Снимка 472086

Източник: GettyImages

Междувременно стана ясно, че херцогът на Съсекс има сериозни притеснения дали не е заразен с коронавирус. Причината за тях е срещата му от миналата седмица с Луис Хамилтън, който преди това се е виждал със Софи Трюдо и Идрис Елба - и двамата с положителни проби за COVID-19.

Принц Хари, Меган Маркъл, принцеса Ан и тя ли ще е първият им посетител след Мегзит

Тайната дружка на Хари в кралския двор

Кого очаква на гости в Канада

Засега не се знае дали и принц Хари си е направил тест, но е сигурно, че е сериозно притеснен за здравето на своя баща и на своята баба. Самата Меган също редовно поддържа връзка с кралицата, а през другото време дава стриктни указания на персонала си как да дезинфекцира дома им.