Тази година Vanity Fair празнува 30-годишен юбилей, спазвайки традицията със своя т.нар. холивудски брой - колекционерско издание, посветено на най-престижните звезди на киното, което събира на едно място актьорите и режисьорите с най-големи заслуги през годината.

Vogue Великобритания през март - когато 40 секси и красиви звезди позират на корицата

Когато 40 секси и красиви звезди позират на корицата на Vogue

Ето как изглежда последният брой на Едуард Енинфул

Vanity Fair акцентира върху 11 изключителни звезди, които се възползват максимално от момента си тази година. Докато развлекателната индустрия се възстановява от най-значимата си пауза, тези актьори са в челните редици, демонстрирайки разнообразието и динамиката, които определят съвременния Холивуд, както отбелязват от изданието.

Холивудския брой за 2024 г. поставя под светлината на прожекторите звезден състав, който включва Брадли Купър ("Маестро"), Натали Портман (May December), Педро Паскал ("The Last of Us: Последните оцелели"), Колман Доминго (Rustin, The Color Purple), Джоди Комър (The Bikeriders), Лили Гладстон ("Убийците на цветната луна"), Грета Лий ("Минали животи"), Чарлз Мелтън (May December), Да'Вайн Джой Рандолф (The Holdovers), Джена Ортега (Wednesday) и Бари Когън (Saltburn), последният от които се появява чисто гол. 

Заснет от модния фотограф Гордън фон Щайнер и стилизиран от Джордж Кортина, броят вдъхва живот на същността на всеки актьор чрез хипнотизиращи портрети, които сякаш са направени зад кулисите на награди. А ексклузивните сесии с въпроси и отговори и завладяващо видео на корицата, отдаващо почит на кулминационната сцена на голия Бари Когън в Saltburn, са просто черешката на тортата.

Интересно е да научим, че голяма част от звездите на корицата винаги са искали, но не са имали възможност до момента да участват в определен филмов жанр. Джоди Комър и Грета Лий например мечтаят за мюзикъл, докато Педро Паскал, Да'Вайн Джой Рандолф, Чарлз Мелтън и Колман Доминго копнеят да се видят във филм на ужасите.

Разбираме и кога точно е било първото прослушване на тази холивудски звезди. Оказва се, че по-голямата част от тях са имали първите си прослушвания още в училище. Някои, като Чарлз Мелтън, са започнали с реклами.

11-те звезди споделят и дали са били бъркани с други актьори. Натали Портман например признава, че често се случва да я мислят за Кийра Найтли, за което обаче актрисата казва, че само може да я ласкае. 

Радика Джоунс - главната редакторка на Vanity Fair, отбелязва, че изданието е нещо като отдаване на почит на филмите, телевизията, представленията и трансформиращата сила на наративния разказ в оформянето на културата.

Джоунс описва значителните постижения в киното и телевизията след последните Оскари, като приветства широкия диапазон и потенциала на съвременното кино по целия свят.

Сливането на филма и телевизията определено доведе до безпрецедентни творчески резултати, обогатявайки развлекателния пейзаж, както отбелязва редакторът.

Избраните звезди от корицата представляват жизнена комбинация от любими фигури в индустрията. Те са актьори, които също допринасят като режисьори, продуценти и сценаристи, възприемайки и оформяйки развиващата се динамика на техните кариери.

Както пишат от Vanity Fair, тези хора не просто имат момент на слава и прогрес, те активно го улавят, променят траекториите си и прокарват нови пътища в непрекъснато променящия се Холивуд.