След като Лиса Мари Пресли, единствената дъщеря на Елвис Пресли, почина съвсем неочаквано на едва 54-годишна възраст, западните медии не спират да се интересуват от всичко, свързано с трагичното събитие.

Присила Пресли, Лиса Мари Пресли и благодарността за подкрепата след внезапната смърт на дъщерята на Елвис Пресли

Най-мъчителният и мрачен момент за Присила Пресли

Цялото семейство още преживява загубата

Изключение не прави и завещанието на Лиса Мари. Майка ѝ Присила Пресли сега оспорва изменение, направено през 2016 г., според което тя вече не е попечител на имуществото. Съмнението се появява след като е забелязано, че името на Присила Пресли е изписано грешно и е поставен подпис, който "изглежда необичаен".

Присила Пресли обаче твърди, че е научила за предполагаемата промяна в завещанието едва след смъртта на дъщеря си. Не се знае колко струва въпросното имущество, но различни съдебни дела от последните години издават, че Лиса Мари е била във финансово затруднение.

Изменението на завещанието ѝ предполага, че майка ѝ Присила Пресли и бившият ѝ бизнес мениджър Бари Сийгъл са заменени като съпопечители, а такива сега са две от децата ѝ - Райли (33 г.) и Бенджамин Кио.

Синът ѝ Бенджамин Кио обаче се самоубива през 2020 г. на 27-годишна възраст. Райли Кио пък в момента е все по-успешна актриса.

Присила Пресли твърди, че промяната в завещанието никога не е била връчвана приживе на дъщеря ѝ Лиса Мари. А това изрично се изисква от завещанието. Адвокатите също казват, че поправката не е нито засвидетелствана, нито нотариално заверена.

Райли Кио, Лиса Мари Пресли и последната им обща снимка

Последната снимка на Лиса Мари Пресли преди смъртта ѝ

Споделя я дъщеря ѝ Райли

Затова искът сега е предполагаемата поправка от 2016 г. да се счита за невалидна, а тръстът от 2010 г. да се счита за контролния и авторитетен документ, пише BBC.