Миналата година проследихме живота на Елвис Пресли на голям екран благодарение на филма на Баз Лурман. "Елвис" се превърна в едно от кино събитията на 2022 г. и даде летящ старт на кариерата на Остин Бътлър, който влезе в ролята на американската музикална икона. За превъплъщението си актьорът заслужено си спечели БАФТА и номинация за Оскар.

Джейкъб Елорди, Priscilla и ролята му на Елвис в режисирания от София Копола филм

Ето кой ще е новият Елвис

София Копола подготвя филм за връзката между Краля на рокендрола и Присила Пресли

Тази година пък е ред на друг режисьор да ни разкаже за живота на Елвис Пресли, и по-точно за един конкретен аспект от живота му. София Копола, дъщерята на Франсис Форд Копола, работи по проект със заглавие Priscilla, както е името на съпругата на музиканта. Филмът е базиран на мемоарите на Присила Пресли Elvis and Me, в които се разказва за времето, което двамата са прекарали заедно и любовта помежду им. Ето какво още знаем за филма до този момент.

Историята

Романтичните отношения на Присила и Елвис Пресли са един от най-противоречивите моменти в живота на музиканта. В мемоарите на съпругата му е описана цялата им история - от запознанството им, през брака им, до евентуалните обстоятелства, довели до разпадането му и развода.

По думите на режисьорката и сценарист София Копола фокусът във филма ще бъде Присила, а Елвис ще има по-малко присъствие, като професионалната му кариера ще бъде едва застъпена.

Актьорите

В ролята на Присила Пресли ще видим Кейли Спейни, а в тази на Елвис Пресли - Джейкъб Елорди, който ни е познат от сериала "Еуфория". Емили Мичъл пък ще видим като Лиса Мари Пресли, покойната вече дъщеря на съпрузите.

Продукцията

Priscilla бе за първи път обявен през септември миналата година, когато стана ясно и кои ще са двамата актьори в главните роли. Снимките на филма започват месец по-късно, като основната локация е Торонто, Канада.

Премиерата

Priscilla можем да очакваме по кината през октомври 2023 г., но конкретна дата все още не е обявена. Вероятно е да бъде представен и на филмовите фестивали, които предстоят тази година, разбираме от Collider.

Райли Кеоу, "Daisy Jones & The Six" и ще продължи ли музикалното наследство внучката на Елвис Пресли

Ще тръгне ли внучката на Елвис Пресли по стъпките на своя дядо

Новото амплоа на Райли Кеоу

Трейлърът

Първият официален тийзър за Priscilla е факт, макар и само 45-секунден.