Повече от две години изминаха, откакто Лиса Мари Пресли изгуби едно от най-ценните неща в живота си - своя син Бенджамин Кеоу. Внукът на легендарния изпълнител Елвис Пресли си отиде едва на 27 години. При това след като реши сам да сложи край на живота си.

Бенджамин Кеоу, Лиса Мари Пресли и смъртта на внука на Елвис Пресли

Внукът на Елвис се самоуби

Тъжната новина бе съобщена в неделя

Сега от BBC разбираме, че е починала и самата Лиса Мари. Единственото дете на легендата на рокендрола Елвис беше на 54 години, съобщава майка ѝ.

"С натежало сърце трябва да споделя опустошителната новина, че красивата ми дъщеря Лиса Мари ни напусна", казва в изявление Присила Пресли.

Лиса Мари Пресли е откарана по спешност в болница по-рано в четвъртък, 12 януари. Американските медии съобщават, че тя е претърпяла сърдечен арест. Намерена е лежаща на пода в дома си в Калабасас, Калифорния, потвърждават източници пред американското издание TMZ.

"Тя беше най-страстната, силна и любяща жена, която някога съм познавала", казва още Присила Пресли, като помоли за уединение, докато семейството се опитва да се справи с тази дълбока загуба.

Снимка 602243

Източник: GettyImages

Присила Пресли не дава подробности за евентуалната причина за смъртта. Според Daily Mail тя е претърпяла "пълен арест". Горе-долу по същото време нейният бивш съпруг Дани Киоу, който също живее в имота, я намира ѝ и оказва първа помощ със сърдечен масаж и изкуствено дишане. Докато чакат линейна, случаен минувач ѝ дава епинефрин - известен като адреналин - за да й помогне да си възвърне пулса. Парамедиците пристигат скоро след това и карат Лиса Мари Пресли в болница.

Малко след като бе съобщено за смъртта на звездата, от цяла Америка започнаха да изказват съболезнования на близките. Носителката на Грами Даян Уорън изрази скръбта си от "ужасната новина". Певицата добави, че "целият свят изпраща любов и молитви към близките в момента".

Съоснователят на Beach Boys Брайън Уилсън каза: "Трудно е да се приеме, когато някой толкова млад и изпълнен с живот си отиде."

В публикация в Twitter актрисата, носителка на Оскар Марли Матлин, написа: "Имах шанса да опозная Пресила Пресли, когато участвах в "Танци със звездите" и като майка не мога да си представя болката, през която тя трябва да премине с ненавременната смърт на Лиса Мари."

Джеф Бек и новината за изненадващата му смърт

Внезапната смърт на Джеф Бек

Отиде си една музикална легенда

Родена през 1968 г., Лиса Мари Пресли следва стъпките на баща си и изгражда музикална кариера. Издава три албума, като дебютният й студиен To Whom It May Concern от 2003 г. се продава в стотици хиляди копия и като цяло получава положителни отзиви.

Звездата също е добре известна с поредица от звездни бракове с поп легендата Майкъл Джексън, актьора Никълъс Кейдж и музикантите Дани Киоу и Майкъл Локууд. Има четири деца - три момичета и едно момче, което почина през 2020 г.