Въпреки сериозните заявки на най-големите в сферата на технологиите, сгъваемите смартфони не успяха да се превърнат в новото нормално - поне не засега. Те продължават да вдъхват недоверие у мнозина, колебаещи се колко биха издържали на ежедневно натоварване, а други се отказват от тях заради високата им цена. Но няма спор - те са върховите постижения на производителите и са една висока летва, която не всички са стигнали на този етап.

Vivo X Fold 3 и X Fold 3 Pro - леки, красиви, сгъваеми и много мощни

Vivo представи най-лекия сгъваем смартфон

Красота, мощност и лекота

Безспорно Samsung е лидер в сгъваемите смартфони към този момент със своите Flip и Fold, които стават все по-красиви и мощни. А междувременно и конкуренцията не спира да расте и съвсем скоро се очаква и новото предложение от Xiaomi.

Китайската компания вече има опит със своите три модела Mix Fold. A тези дни в интернет изтече информация, че планират пускането и на първия Flip смартфон. Той е с доста по-компактни размери, определено насочен към дамите и се сгъва не като книга, а като телефоните с капаче от едно време.

Изтекоха и първите реални снимки на предстоящия смартфон, от които добиваме представа за дизайна му. Той има малък дисплей на капака, а до него са разположени камерите. Модулът е двоен, две са и светкавиците. Всички те са разположени хоризонтално една до друга. Вижда се и логото на Leica, което е обнадеждаващо за качеството на снимките, които Xiaomi Mix Flip ще прави.

На този етап е потвърдено, че сгъваемият смартфон ще поддържа 67W зареждане, което веднага го прави най-бързо зареждащият се сред този тип устройства. Процесорът е Snapdragon 8 Gen 3, а сгъваемият дисплей ще е производство на Samsung, защото той е най-устойчивият на сгъваем, произвеждан досега, пише Android Headlines.

Xiaomi 15 - първият смартфон със Snapdragon 8 Gen4

Xiaomi 15 - първият смартфон със Snapdragon 8 Gen4

Сериозна заявка

През август тази година очакваме четвъртото поколение на другия сгъваем телефон на Xiaomi Mix Fold и най-вероятно заедно с неговата премиера ще бъде и тази на Mix Flip. A дали ще успее да подобри представянето му, предстои да разберем.