Легендите от испанския гранд Барселона, които ще се изправят срещу отбора на Христо Стоичков на 20 септември на стадион "Берое", ще бъдат специални гости на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в една от най-големите забележителности в "града на липите". Регионалният исторически музей ще посрещне именитите футболисти с многобройни културни артефакти от българското наследство.

В деня на грандиозното футболно шоу Дрийм тиймът на каталунците ще има възможността да разгледа над 120 000 паметника на културата, изключителни по своята стойност. Сред уникалните експонати е поместен и оригинален препис на Паисиевата "История Славянобългарская" от 1837 г. Футболните величия, придружени лично от кмета г-н Тодоров, ще се запознаят с богатата 110-годишна история на Старозагорския музей, който е сред най-старите в Европа.

Само броени часове след специалната визита в музея, футболистите на Барселона ще излязат на зеления терен на Градския стадион в Стара Загора. В уникален футболен спектакъл те ще се изправят срещу звездите от отбора на Камата. Предстоящият титаничен сблъсък обещава да се превърне в истински спортен празник за многобройните присъстващи на събитието.

Събитието "Дрийм тиймът на Барселона срещу отбора на Стоичков", част от "Стара Загора - Европейски град на спорта", е на 20 септември 2017 г. на стадион "Берое". Начало 20:00 часа. Цена на билетите: от 30 лв. до 80 лв.