Изобщо не разбрахме кога годината почти се преполови, минаха някои от любимите ни празници и почивни дни почти не останаха.

Новите филми и сериали на Netflix през април

Новите филми и сериали на Netflix през април

Месец с българско участие

Всеки път така става, но за щастие скуката не е сред опциите ни, защото Netflix всеки месец по график пуска един куп интересни продукции, с които да ни забавлява. Ето и кои са по-интересните филми и сериали, които ще видим през месец май.

The Sons of Sam: A Descent into Darkness

Започваме месеца леко мрачно и криминално, но пък крайно интересно. Особено за хората, които обичат мистерии. И то по действителни събития.

Документалната поредица The Sons of Sam: A Descent into Darkness ще ни покаже архивни кадри, както и нови такива, от един от най-мрачните периоди в историята на Ню Йорк - краят на 70-те години на миналия век.

Именно тогава в продължение на малко повече от година полицията е по петите на сериен убиец, който е отговорен за смъртта на шест души. В крайна сметка Дейвид Берковиц е бил заловен и обвинен, но въпросът е дали не е имал съучастник в тези престъпления...

The Sons of Sam: A Descent into Darkness е в Netflix от 5 май

Monster

Продължаваме на мистериозна вълна, защото така е тръгнало. Филмът ще ни покаже как животът на един обикновен тийнейджър се преобръща с краката нагоре за отрицателно време.

От отличник и любимец на учители и приятели Стив Хармън се превръща в основен заподозрян за убийство. Срещу него дори започва дело, изходът от което ще реши бъдещето му.

Въпросът, разбира се, е дали е виновен. И дали един момент трябва да предопредели живота му. В Monster ще видим Джефри Райт и Джон Дейвид Уошингтън.

Monster е в Netflix от 7 май

Oxygen

За пореден месец се спираме на френска продукция на Netflix, защото започнаха да ни харесват все повече, а и наистина не са за подценяване.

Филмът ще ни покаже как една жена се събужа в криогенна капсула, но без да помни абсолютно нищо. Нито как се е озовала в нея, нито дори как се казва и какво точно се случва.

Проблемът е, че не изглежда да има измъкване от въпросната камера, а кислородът е на привършване. Дали връщането на спомените може да се окаже ключът към свободата и живота?

Oxygen е в Netflix от 12 май

Army of the Dead

Завършваме месеца с "яко пуцане по зомбита". Звучи почти като видео игра, но всъщност не е. Става дума за последния филм на Зак Снайдър, в който ще бъде напечено.

Група от наемници, които нямат никакви скрупули, се съгласяват да направят обира на века. За целта трябва да отидат в Лас Вегас и да изпразнят трезор. Печалбата е гарантирана, но има малка уловка.

Градът е под карантина, защото заради смъртоносен вирус се е напълнил със... зомбита. Въпросът е дали човек може да излезе жив от този ад.

Army of the Dead е в Netflix от 21 май

През месеца вниманието ни може да бъде приковано и от Girl from Nowhere (7 май), Milestone (7 май), Money, Explained (11 май) и The Woman in the Window (14 май).