Есента е тук и вече едва ли има някой, който да не го е разбрал. Най-малкото по необходимостта от по-дебели дрехи. Но все пак сме октомври и това е напълно нормално. 

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Започваме с приготовленията за есента

По-хладните есенни дни предполагат повече време, прекарано у дома пред дивана. А Netflix са се погрижили да не се чудим какво да гледаме. Ето и кои заглавия ни грабнаха окото през октомври.

Starting 5

Започваме на спортна тематика с баскетбол. В 10 епизода поредицата ще ни пренесе зад кулисите на изминалия сезон в NBA.

Всичко това, за да видим сезона през очите на петима баскетболисти - Леброн Джеймс (Лос Анджелис Лейкърс), Джейсън Тейтъм (Бостън Селтикс), Джими Бътлър (Маями Хийт), Антъни Едуардс (Минесота Тимбърулвс) и Домантас Сабонис (Сакраменто Кингс).

Ще видим битките, които петимата са водели както на паркета, така и извън него, борейки се с контузи и балансирайки между стремежа към величие и нуждите на семейството.

Starting 5 е в Netflix от 9 октомври

Lonely Planet

Продължаваме смело напред с една типична за Netflix романтична комедия. Катрин е писателка, която търси тихо и спокойно място, за да намери вдъхновение и довърши последната си книга.

В търсене на уединението тя се отправя към Мароко, където обаче среща млад мъж на име Оуен. Неусетно случайното запознанство прераства в опияняваща любовна афера, която може да промени живота и на двамата.

В главните роли ще видим Лора Дърн и Лиъм Хемсуърт, който от трейлъра ни се струват като неочаквано добра комбинация.

Lonely Planet е в Netflix от 11 октомври

Don't Move

Продължаваме с трилър, чиято концепция обещава да ни държи под напрежение през цялото време. Скърбяща жена се надява да намери покой и уединение дълбоко в гората.

Но вместо това среща непознат, който я инжектира с вещество, което ще парализира тялото ѝ. Но цялата ситуация става още по-извратена, защото на жената са ѝ дадени 20 минути, в които да избяга.

Въпросът е дали тези 20 минути ще са достатъчни, за да намери помощ преди да бъде парализирана. 

Don't Move е в Netflix от 25 октомври

Go Ahead, Brother

Завършваме с полски сериал, който ще ни покаже нелеката история на Оскар, който бива изхвърлен от специалните части в полицията, защото получава паник атака по време на опасна операция.

Така той е принуден да започне нова работа като охранител. Но ситуацията не става по-розова, защото разбира, че след смъртта си баща му е оставил огромен дълъг, натрупан от хазарт.

Оскар обаче не се отчайва и в новата си работа вижда добра възможност, с която да обърне хода на събитията.

Go Ahead, Brother е в Netflix от 30 октомври

През месеца може да обърнем внимание и на Chef's Table: Noodles (2 октомври), Unsolved Mysteries (2 октомври) и Murder Mindfully (31 октомври).