Да готвиш отдавна не е задача само на домакините и бабите ни. Кулинарията с превръща в популярно хоби, а познанията на хората за това как правилно да приготвят продукти и ястия се разширяват. Ето някои малко познати, но полезни трикове, които да ни спестят време и да допринесат за по-добрия вкус на ястията ни.

Снимка 401167

Източник: iStock

Стъргане на замръзналото масло

Когато бързо ни трябва масло, вместо да го чакаме да се отпусне или да го разтапяме в тиган, може да ползваме рендето за пармезан. Настърганите парченца масло са готови за готвене веднага.

Предварително накисване на пастата

Когато предварително знаем, че ще готвим паста, може си спестим време от приготвянето й, ако я накиснем предварително във вода за час и половина. Важно условие е водата да е студена, за да не се активира скорбялата и пастата да се слепи. След това варенето ще отнеме само минута.

Снимка 256040

Източник: iStock

Сладолед и горещ нож

Когато искаме да сипем сладолед, но той е прекалено замръзнал от фризера, можем да ползваме нож. Държим го за няколко секунди в гореща вода, след което "нарязваме" сладоледа на квадрати. Сипването му вече е лесно.

Грешки при приготвянето на паста

Грешки при приготвянето на паста

Каква е тънката граница между професионалисти и аматьори