Както подсказва името й, пастата "Капрезе" съчетава сварена предварително паста (най-добре пене или фузили) с обичаната салата "Капрезе" от домати, моцарела и босилек.
Така получаваме лесна и богата на фибри вечеря, подходяща за топлите летни вечери. Препоръчително е да ползваме перли от моцарела, а не нарязани парчета, защото са по-удобни и изглеждат по-красиво.
По повод второто - рецептата лесно може да се приготви в двойна или тройна доза, когато се появят неочаквани гости. Най-добре да сервираме пастата "Капрезе" на стайна температура, съветват EatingWell.

Източник: iStock
Чери доматите са подходящи за това ястие
Съставки:
225 г пълнозърнеста или обикновена паста
60 мл лимонов сок
60 мл зехтин екстра върджин
2 с.л. винен оцет
1 ч.л. ситно нарязан чесън
1 ч.л. мед
¾ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 ¼ ч. ч. чери домати, разполовени
115 г перли от моцарела
3 с.л. тънко нарязан пресен босилек + листенца за украса

Източник: iStock
Свежа, цветна и полезна - паста "Капрезе"
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според указанията на опаковката, оттцеждаме и изплакваме със студена вода. Можем да ползваме и предварително сварена паста..
- В голяма купа смесваме лимоновия сок, зехтина, оцетя, чесъна, меда, солта и пипера.
- Към приготвения дресинг добавяме доматите, моцарелата и пастата.
- Поднасяме на стайна температура или съхраняваме в хладилник до три дни.
- При сервиране по желание украсяваме с цели листа босилек.