450 гр. брашно
2 ч.л. суха мая
1 ч.л. пудра захар
150 мл. топло мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
щипка сода бикарбонат
1 с.л. олио
1 разбито яйце

Пудра захарта и млякото се смесват и се оставят настрани, докато станат на пенеста смес.

Брашното, бакпулвера, солта и содата се разбъркват.

Киселото мляко, яйцето и олиото се разбъркват също и се добавят към брашното заедно с маята.

Омесва се гладко тесто, намазва се с олио, покрива се с найлон и се оставя настрани да втаса.

Фурната се загрява на 240 градуса, като се поставя решетката за печене.

Тестото се размесва и разделя на 6 топчета. Всяко от тях се разточва във формата на круша и се поставя върху решетката. Пекат се в продължение на 4-5 минути.

Напръскайте отгоре с олио и увийте в платнена салфетка.