Първата реколта родни адреналинки вече дава плодове и отвъд океана. С труд и подобаваща доза късмет Евгения Радилова, по известна като Ени от зората на „Господари на ефира", вече дефилира из театралната сцена в Ню Йорк.Преди броени дни пък дойде новината, че пакистанци са обявили българката за достойна кандидатка за партньорка на Джеймс Бонд. Според изданието The Express Tribunе младата актриса притежавала самоувереността на момиче на агент 007. Оценката дошла заради ролята й в хитовата кримка „Закон и ред".

Преди седем години птиченцето на късмета каца на рамото на танцуващото момиче. „Съдбата реши моето заминаване, разказва адреналинката. - Бях истинска късметлийка да получа зелена карта за Америка. Хванах самолета и се озовах в Ню Йорк. Бях абсолютно зашеметена от града и не си тръгнах", споделя чаровницата. Закърмена от малка с артистична жилка - майка й е актрисата Силвия Аврамова, а баща й режисьорът Петко Радилов, красавицата се впуска в незабравимо приключение.

Началото, разбира се, е трудно. Цяла година учи езика на Шекспир, преди да се впусне в актьорката професия. Работи каквото може, включително се снима и като модел. Желанието й да успее, е толкова голямо, че само за една година Ени се подготвя и кандидатства в Американската академия за драматични изкуства в Ню Йорк.

„Исках да премина през тяхната школа, разказва бившата адреналинка. - Получих невероятно обучение, което ми даде силен старт в кариерата. Това е училище с най-много спечелени награди от завършили студенти - 95 имат „Оскар", а 245 - са с „Еми".

Звезди като Катрин Хепбърн, Ричард Гиър, Дани де Вито са завършили академията, уточнява нашенката. Обучението продължава две години.
А на третата година се избира група от 20 души от цялото училище. Нашенката попада там. „Нарекоха ни компанията на Академията. Работихме върху четири големи професионални пиеси. Всичко беше на ниво - сцена, костюми, публика. Аз имах две главни роли и две поддържащи," доволна е Радилова. Талантът й не остава незабелязан от филмовите продуценти зад океана.

Ени е невероятно щастлива от факта, че са я избрали за хитовия сериал „Закон и ред". Конкуренцията наистина е много голяма. Не се случва често в поредицата да влизат хора, които не са известни. „Да ме признаят и да ми дадат такава роля е голяма чест за мен, хвали се тя. - Моята агентка ми намери този кастинг. Беше много интересно, защото ме поканиха за по-малка роля, а получих главната. Играя лошо момиче. Аз съм терорист под прикритието на проститутка," разяснява Радилова.

В момента Ени мечтае да се превъплъти в момичето на Джеймс Бонд
„Дадох интервю за The Express Tribunе и там ме нарекоха „телевизионното момиче на Бонд". Искам да изиграя някоя екшън роля ала Анджелина Джоли," разкрива плановете си чаровницата.

„Виждам, че в България се снимат доста качествени филми, отбелязва още тя, въпреки че за 7 години се е прибирала само 3-4 пъти. - Нямам търпение да се върна и да започна и аз да снимам на роден език."

Ексадреналинката не се притеснява от конкуренцията в артистичните среди в Америка: „Разбира се, има интриги в Холивуд, но да си призная, те не са толкова много, колкото съм усещала в България. Тук истината е, че ако си добър, хората ти се радват и искат да се научат, за да могат и те да станат толкова добри. Конкуренцията обаче е убийствена. И ако не спреш да се занимаваш с другите и постоянно гледаш в тяхната паница, никога няма да оцелееш, защото те ще те стъпчат и ще преминат през теб." Ени е категорична, че в американските филмови среди трудно се завързват приятелства.

„Актьорите са много заети и нямат време за някакви посредствени излизания. Поддържам обаче контакти с всички, с които съм работила. Но засега само на професионално ниво." Красавицата не крие, че работата като адреналинка й е помогнала много в кариерата. „Научих важни неща в телевизията. Три години при Кръстев, Рачков и Зуека ме школуваха.
Безплатно преминах през тяхното обучение. Уважавам много играта им и начина, по който те импровизират. Придобих и голямо самочувствие, че нещата в моя живот могат да се наредят.

Освен че жъне успехи на професионалния фронт, Радилова е щастлива и в личен план. Нашето момиче е успяло да срещне и любовта в страната на неограничените възможности. „С приятеля ми се запознахме на снимачната площадка на един късометражен филм. Той е музикант и нещата между нас се получиха. Имаме си доверие и вече от няколко години сме щастливи заедно," повдига завесата на личния си живот актрисата. Тя обаче запази в тайна името на гаджето си. Обясни, че не желае да се фукат с любовни завоевания, за да съхрани връзката си за дълго.

ОТКАЗВА ГОЛИ СНИМКИ, НЕ ЩЕ И СИЛИКОН

Да пробиеш в Холивуд и да не си в перфектна физическа форма, са две абсолютно несъвместими неща. За щастие родната красавица изглежда повече от зашеметяващо. Тайната й е в здравословното хранене. „Внимавам какво ям и танцувам постоянно. Медитирам, играя тенис, карам колело. Движение и по-малко шоколад", разкрива тайната си Ени. Тя е от малкото известни у нас, които нямат пластични корекции по себе си.

„Благодарна съм на Създателя, за това какво ми е дал. Едва ли някога ще легна под скалпела". Със същата категоричност казва, че няма нужда и да се снима гола в Playboy, но пък не би отказала на Maxim. Снимала съм се в първия брой на българското издание, защото там голотата е загатната.