Акцентите от лятната програма на Hacienda Beach-Лозенец и фестивала "Арт Поток" в Царево сподели Димитър Тодоранов на специална среща с медиите. Заедно с художника Стефан Божков и Борис Секулски, те представиха и новите културни проекти, които ще реализират през този сезон.

"Всяка година ние залагаме на нови инициативи. Традиционно нашата сцена е място за изява на български творци. Публиката ни е свикнала и очаква новите ни проекти с нетърпение", заяви родния меценат Димитър Тодоранов.

Фестивалът "Арт Поток" ще се проведе от 17 до 23 юли. Представленията ще се играят на сцената на местното читалище. Големите български актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова ще са част от второто издание на културния форум. Зрителите ще гледат Мутафова в култовото представление "Госпожа Стихийно бедствие" от Алдо Николай, а Лолова ще представи моноспектакъла "Дуенде" от Федерико Лорка. Останалите пиеси, на които ще се насладят жителите и гостите на Царево са "Ако Роналдо беше Чехов" и "Дубльори" от Кенан Тополян - постановка на Елин Рахнев и Хасковския драматичен театър. На сцената ще оживее и комедията "Мъжът на жена ми" от Миро Гарван, постановка на Мариус Куркински с участието на Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов и Ненчо Илчев.

И това лято акцент в "Арт Поток" ще е изобразителното изкуство. Изложбата "Стефан Божков и приятели" ще представлява микс от различни стилове, а темата ще е любовта и отношенията ни един към друг. В нея ще вземат участие творците Моника Попова, Валери Чакалов, Евгени Йонов, Валентин Ангелов, Камен Старчев, Георги Миленов, Петринел Гочев, Деян Янев, Калоян Илиев-Кокимото и други.

По време на феста за първи път ще се състои и общ концерт на култовите български рок-групи "Ера", "Тангра" и "Гравити Ко", които се събират специално заради "Арт Поток". Фронтмените Димитър Ковачев-Фънки, Станислав Сланев-Стенли, Иво Чалъков и Стефан Попов вече подготвят и специален репертоар за феновете си.

Това лято в Лозенец ще стартира и инициативата Prey for Bulgarian poetry. Седем популярни личности са подбрали части от произведения на седем български поети, вдъхновени от морето и любовта. През седем поредни четвъртъка, по улиците на Царево и Лозенец, на разрешените за това места, ще бъдат разлепени плакати с отпечатаните стихове. "Вярваме, че ще накараме много от минувачите да спрат и отделят по няколко секунди, за да прочетат уникалните стихове.

А и също, че всеки, който се докосне до поезията, ще стане малко по-добър, по-усмихнат и влюбен в човека до себе си и морето", сподели Тодоранов. Произведенията ще бъдат избрани от: Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Джими Найденов-преподавател по журналистика, Димитър Тодоранов - Hacienda, Любо Киров - музикант и певец, Митко Щерев - композитор, Роси Кота - писателка на приказки, Стефан Божков - художник и Татяна Лолова - актриса.

Новият сезон в Лозенец ще бъде открит с парти уикенд, който стартира на 23 юни. Истинска музикална фиеста ще очаква гостите на клуба и през тази година. В заведението ще пускат едни от най-актуалните диджеи, които ще забавляват посетителите със своите сетове. Зад пулта ще застанат DJ Dimo, DJ Mr.K, Dj Vasquez, DJ Fed, DJ Doncho, DJ Jorro и още гост диджеи. На морския бряг със свои концерти ще акостират Мария Илиева, Криско, Графа, Любо Киров, Ъпсурт, Ангел Ковачев, N.A.S.O. В понеделник ще се провежда култовото караоке, традиционно вторниците ще са запазени за черната музика, в четвъртък ще се изявяват популярните БГ изпълнители, петък и събота ще е времето за комерсиалните диджей партита, а в неделя на сцената ще се изявяват млади и утвърдени музиканти, както и рок групи сред които"Акага", Jeremy?, Steven Achikor, Funky Miracle Bend и много други. Талантливата Гери Турийска също ще гостува това лято на Hacienda със своята "Пощенска кутия за приказки".