"Дюн: Част втора" е уникален филм по много критерии, а един от тях е начинът на заснемане и използваните визуални ефекти.

"Дюн: Част втора" - защо никога няма да видим изтритите сцени от филма на Дени Вилньов

Защо никой няма да види изтритите сцени от "Дюн: Част втора"

Режисьорът си има принципи

Дени Вилньов се е постарал да надмине себе си и втората част от сагата да бъде дори по-впечатляваща визуално от първата. За целта обаче е решил да предприеме различен подход.

Едни от най-впечатляващите кадри са на пустините на Аракис и гигантските пясъчни червеи, които бродят из тях. Тези сцени Вилньов и екипът му са заснели не в някое студио на зелени екрани, а в съвсем истинска пустиня.

Снимка 655447

Източник: Alexandra Films

Според Variety, за целта снимачният екип е навлязъл дълбоко в пустинята край Абу Даби, Обединени арабски емирства, близо до оазиса Лива. "За мен беше важно да пренеса тази природа на екрана. Така че публиката да повярва", казва Дени Вилньов.

анкета

Кой заслужава да спечели Оскар за най-добър филм?

Виж резултати

American Fiction 0.9%

"Анатомия на едно падане" 2.8%

"Барби" 5.0%

"Заседнали“ 1.8%

"Убийците на цветната луна" 17.0%

Maestro 4.6%

"Опенхаймер" 56.9%

Past Lives 0.0%

"Клети създания" 8.7%

"Зона на интерес“ 2.3%

Екипът му прекарва за "Дюн" едва пет дни в Абу Даби, но за "Дюн: Част втора" остава цели 27. "Имахме мрежа от 28 км пътища, водещи ни до различни места, където имахме палатки, кетъринг, строителни кранове, телескопични товарачи и всичко необходимо", допълва Таня Лапоант, която е сред изпълнителните продуценти на филма.

Най-трудна в пустинята е била логистиката, защото Дени Вилньов не е искал да снима на същите локации, които е използвал и за първия филм. Ето защо се е наложило да навлязат по-навътре в пустинята в близост до границата със Саудитска Арабия.

"Дюн: Част втора" - приходите, които отчете в бокс офиса след премиерата

Оправда ли очакванията "Дюн: Част втора"

Ето какви са приходите

И понеже екипът е бил доста голям, не е можело всички да се съберат в Qasr Al Sarab Hotel, в който са били настанени някои от актьорите. Затова е бил изграден и лагер в пустинята.