"Дюн: Част втора" направи наистина много пари и то само за първите три дни от пускането си по кината. Но не това е най-впечатляващото във филма.

"Дюн: Част втора" - защо никога няма да видим изтритите сцени от филма на Дени Вилньов

Защо никой няма да види изтритите сцени от "Дюн: Част втора"

Режисьорът си има принципи

Не са дори гигантските пясъчни червеи, а страхотната игра на всички актьори. Особено на едно от новите попълнения - Остин Бътлър.

Той влезе в ролята на Фейд-Рота, племенник на големият злодей от първия филм барон Владимир Харконен (Стелан Скарсгард). Именно той бе един персонажите, които впечатлиха най-много, а се оказва, че в играта на Бътлър е имало и доза импровизация.

Пред Access Hollywood Остин Бътлър казва, че една от най-странните, но в същото време  и завладяващи сцени с негово участие, е импровизация. Става дума за момента, в който Фейд-Рота целува по устата барон Харконен пред голяма тълпа.

32-годишният актьор казва, че целувката не е била по сценарий, а негова хрумка. Разбира се, отдава нужното и на Стелан Скарсгард, който не е имал нищо против тази импровизация. Пред ScreenRant Остин Бътлър казва също, че се е опитал героят му да звучи като този на Скарсгард от първия филм.

Пустинята на "Дюн: Част втора" - къде и как са протекли снимките на филма

Дълбоко в пустинята - къде е сниман "Дюн: Част втора"

За да е убидетелно, трябва да е истинско

За целта е поискал помощ от вокален специалист, който да му помогне да постигне целта си. И съдейки по крайния резултат, на Бътлър определено всичко му се е получило.