Въпреки взетите мерки в световен мащаб, коронавирусът продължава да се разпространява и редица мероприятия, форуми и спорни събития бяха отложени.

"Смъртта може да почака", коронавирусът и отлагането на филма за Джеймс Бонд с няколко месеца

И Джеймс Бонд стана жертва на коронавируса

"Смъртта може да почака" беше отложен за четвърти път

В света на киното най-голямата жертва беше 25-ият филм за Джеймс Бонд, който трябваше да излезе през април, но премиерата беше отложена със седем месеца. Но още два големи и очаквани филма бяха отложени.

"Бързи и яростни 9"

Въпреки че Вин Дизел не даваше и дума да се каже за отлагане на "Бързи и яростни 9", короновирусът не прости и на този франчайз.

В официалните профили на филма в социалните мрежи беше разпространено съобщение, което гласи, че премиерата на филма ще бъде отложена, защото е ясно, че не всички фенове по света ще могат този май да отидат по кината и да го гледат.

Вин Дизел, "Блъдшот", "Бързи и яростни 9", коронавирусът и защо имаме нужди от филми

Коронавирусът не може да изплаши Вин Дизел

Той какви неща е преживял... една коронка ли ще го стресне

Решението на продуцентите обаче е доста драстично, защото отлагат премиерата с цяла една година. Така "Бързи и яростни 9" трябва да тръгне по кината през април 2021 г.

"Нито Звук 2"

Доста се надявахме да видим директното продължение на първия филм още следващия петък, но това няма да се случи.

Емили Блънт, Килиън Мърфи, "Нито звук" и първи трейлър на A Quiet Place Part II

"Нито звук" се завръща с ужасяваща втора част

Втора част на ужасите

Джон Кразински, който режисира и двата филма, написа в социалните мрежи, че след дълго обмисляне той и продуцентите са решили, че сега определено не е подходящият момент да се състои премиерата на "Нито звук 2".

Ето защо филмът няма да тръгне по кината от 20 март, както трябваше. Кразински не уточнява кога ще видим филма, но от написаното си правим изводите, че това ще се случи веднага щом ситуацията с COVID-19 бъде овладяна.

„Блъдшот“, Вин Дизел и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Блъдшот“ с Вин Дизел

Най-новият комиксов герой е вече тук