Всички знаем, че Marvel няма да се откажат да ни доказват, че светът на комиксите може да бъде пренесен в киното повече от успешно. Сега на отъпканата с годините пътека (която вече си е цяла магистрала) стъпват доста по-слабо известните за обикновения човек Valiant Comics. От богато си портфолио те са избрали един доста интересен герой, който се появява за първи път през 1992 г. в комикса Eternal Warrior #4. Филмът за него носи името "Блъдшот".

Рей Гарисън (Вин Дизел) е военен, от онези, които биват пращани на секретни и изключително опасни мисии, защото се справя с напечените ситуации като никой друг. И така... докато късметът не му изневерява и не бива убит.

Но това не е краят, защото тялото му е предадено на оперираща в Малайзия компания RST. Тя пък го подлага на иновативен експеримент, с който го прави направо нечовек.

Снимка 471343

Източник: Alexandra Films

Така Рей Гарисън е не просто съживен, а е невероятно подобрен - в буквалния смисъл на думата. И колкото и да прилича на човек, всъщност не е, защото в тялото му има безброй наноботи, готови да го възстановят и от най-тежкото нараняване за секунди.

Ето така нито куршуми, нито гранати могат да спрат новия Рей. Разбира се, впечатляващ е и мозъкът му, който работи по съвсем различен начин и го прави повече от опасен.

Снимка 471345

Източник: Alexandra Films

Зад всичко това стоят интересите на доктор Емил Хардинг (Гай Пиърс), който използва умело както технологията, така и самият Рей - убеждава го, че съпругата му е била убита, защото знае, че войникът си е войник и ще иска вендета. И то най-кървавата.

Проблемът е, че Хардинг контролира напълно този свърхчовек - след всяко убийство той пренарежда спомените му, само за да го изпрати след нова цел. Но нещо ще се обърка.

Тук само ще вметнем, че докторът има и други подобрени войници, които обаче не могат да се мерят с Рей. Сред тях е Кей Ти (Ейза Гонзалес), чиято роля в злия план на Хардинг не е никак малка.

Кей Ти (Ейза Гонзалес)

Източник: Alexandra Films

Кей Ти (Ейза Гонзалес)

Трябва да признаем, че компютърно генерираните изображения (CGI) в "Блъдшот" са наистина впечатляващи. Бихме се обзаложили също, че без тях филм едва ли би имало. Със сигурност не и с такъв резултат. Какъв ли? Ами на почти двучасово неангажиращо забавление в киното.

Разбира се, след прожекцията ни се искаше да не сме гледали трейлърите, но такива са рисковете на нашето съвремие. А ако слуховете, че с "Блъдшот" Valiant Comics и Sony искат да правят изцяло нова вселена с подобни герои, са верни, то следващия път може да бъдат по-пестеливи с предварителните реклами.

Премиерата на "Блъдшот" е на 13 март