Макар да не е най-доброто, да си признаем, честичко ни се случва да пием кафе в самолета - особено, ако полетът ни е по-дълъг. След последните разкрития на един стюард обаче, сериозно ще преосмислим това. 

Тор Педерсен - пътешественикът, който обиколи света, без да се качва на самолет

Човекът, който обиколи всички страни по света, без да се качва на самолет

Приключение, продължило близо 10 години

Той разказва, че никога не би пил кафе, направено в самолет. И след като чухме причината, ние също не бихме си взели вече, колкото и да имаме нужда от кофеин.

Членът на кабинния екипаж, известен онлайн само като Кевин, често използва своя TikTok, за да разказва някои пикантни подробности за вътрешното функциониране на авиационната индустрия.

Снимка 645203

Източник: iStock

В скорошен пост Кевин дава своето мнение по тема в Reddit за "малките мръсни тайни" на пътуването със самолет.

Един коментар по въпроса, от някой, който твърди, че е пилот, съветва никога да не се пие кафе, защото резервоарът за вода рядко се почиства. Кевин подкрепя това, като добавя още по-отвратителна причина.

Кайн-Чан - момичето, което не разбира защо е проблем да се качи на борда на самолет по бельо

По бельо в самолета - момичето, което не разбира защо това е проблем

Една история от Бразилия

"Фактът, че резервоарите за вода се почистват рядко, е най-малката причина, която да ни откаже", казва той във видео, което е гледано повече от 164 000 пъти.

"За мен основната причина винаги е бил начинът, по който стюардите и стюардесите сме задължени да почистваме съдовете за кафе", разяснява той и допълва, че поради неизвестни за него причини, екипажът трябва да не изпразва каните за кафе в канализацията, а да ги изхвърля в тоалетната.

Храната на борда на самолет и с какво е по-различна от тази на земята

С какво храната в самолета е по-различна от тази на земята

Не е само до предпочитания

"Когато вземете кана за кафе и я изхвърлите в тоалетната, за да не правите голяма бъркотия навсякъде, трябва да се доближите доста близо до тоалетната всъщност. Със сигурност има някакъв вид обратно изпръскване от частици, бактерии, каквото и да е, което се връща директно в каната за кафе и което на свой ред се връща обратно в кафеварката."

Снимка 645204

Източник: iStock

Кевин също предупреждава пътуващите да бъдат особено внимателни с джоба на седалката пред тях, защото тези пространства не се почистват старателно, така че ако "бръкнете вътре, е на ваш собствен риск." Стюардът предупреждава, че е намирал там използвани пелени, кърпички, косми и опаковки "от всякакъв вид".